Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciekCi Zobacz posta
    Troll, złośliwiec , nawiedzony wojownik ? Jeśli to o mnie to sobie wypraszam. Jesteś moderatorem, fajnie, ale to Ci nie daje prawa do pisania takich rzeczy, albo zmieniania/podważania mojej opinii, ja też jestem moderatorem na "trochę" większym forum i jakoś tak się nie zachowuje.
    choć to mało istotne, to muszę potwierdzić, że również masz problem ze zrozumieniem tekstu, oraz wykazujesz skłonność do nadinterpretacji. Ja również tylko wyraziłem swoją opinię na temat twojego gadania. Moderacja nie ma z tym nic wspólnego, co za bezsensowne wtrącenie. Dla mnie opinie są dobre albo złe. Cytowana jest moim zdaniem zła, mylna, do pominięcia i to powiedziałem.

Cytat Zamieszczone przez Paweł Grabowski
    Może coś jeszcze ?
    Proszę oto mój głos:

Mk2 na plus w stosunku do Mk1

- dostrajanie AF. Regulacja FF/BF w 5D to częsty problem i lepiej mieć możliwość jego samodzielnej korekty. To wyjątkowo przydatny element.

- Nowa i jak myślę poprawiona bateria. Problemy z zasilaniem 5D znam z dramatycznych relacji kolegów kiedy puszki padały w robocie. Mnie też wymiana baterii spowodowała zwis, a następnie akumulator odmówił współpracy.

- Realnie niższe szumy o 1EV. Wierzę Juzie, a do pseudodowodów MMM podchodzę z wspominanym już kilka razy dystansem. Aby pokazać/porównać to trzeba zrobić te same zabiegi na obu aparatach.

- ISO w wizjerze. Bardzo praktyczne.

- stopniowana opcja odszumiania w puszce. Dla amatora bez zacięcia do drukowania plakatów A1 daje to bardzo dobry efekt do oglądania na ekranie czy do mniejszych odbitek. No i można wyłączyć.

- Lepsza budowa i uszczelnienie. Na pewno ten aparat wytrzyma dłużej, a przecież aparat amator kupuje na wiele lat bo się nie spłaca.

- największy dostępny wizjer o pokryciu 100% do makro w postaci świetnego LCD

- wyjście HDMA. Idealne na pokazy rodzinne na TV.

to tak zupełnie na początek
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    - Nowa i jak myślę poprawiona bateria. Problemy z zasilaniem 5D znam z dramatycznych relacji kolegów kiedy puszki padały w robocie. Mnie też wymiana baterii spowodowała zwis, a następnie akumulator odmówił współpracy.
    No tutaj to zależy od podejścia. Jestem na kupnie drugiej puszki i akurat inne baterie, ładowarka i grip 5D2 to dla mnie wada bo mam stare 5D.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    choć to mało istotne, to muszę potwierdzić, że również masz problem ze zrozumieniem tekstu, oraz wykazujesz skłonność do nadinterpretacji. Ja również tylko wyraziłem swoją opinię na temat twojego gadania. Moderacja nie ma z tym nic wspólnego, co za bezsensowne wtrącenie. Dla mnie opinie są dobre albo złe. Cytowana jest moim zdaniem zła, mylna, do pominięcia i to powiedziałem.
    jeżeli sugerujesz że ktoś jest trollem, złośliwcem itp. to potem się nie dziw że taka osoba może coś Tobie zarzucać.
    Jeśli chodzi o poziom dyskusji to jak na razie rozmawiamy o 5D II i jego cechach - a pierwszą osobą która ten poziom zaniżyła byłeś Ty (wyzywając od trolli itd.)

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów