choć to mało istotne, to muszę potwierdzić, że również masz problem ze zrozumieniem tekstu, oraz wykazujesz skłonność do nadinterpretacji. Ja również tylko wyraziłem swoją opinię na temat twojego gadania. Moderacja nie ma z tym nic wspólnego, co za bezsensowne wtrącenie. Dla mnie opinie są dobre albo złe. Cytowana jest moim zdaniem zła, mylna, do pominięcia i to powiedziałem.
Proszę oto mój głos:Zamieszczone przez Paweł Grabowski
Mk2 na plus w stosunku do Mk1
- dostrajanie AF. Regulacja FF/BF w 5D to częsty problem i lepiej mieć możliwość jego samodzielnej korekty. To wyjątkowo przydatny element.
- Nowa i jak myślę poprawiona bateria. Problemy z zasilaniem 5D znam z dramatycznych relacji kolegów kiedy puszki padały w robocie. Mnie też wymiana baterii spowodowała zwis, a następnie akumulator odmówił współpracy.
- Realnie niższe szumy o 1EV. Wierzę Juzie, a do pseudodowodów MMM podchodzę z wspominanym już kilka razy dystansem. Aby pokazać/porównać to trzeba zrobić te same zabiegi na obu aparatach.
- ISO w wizjerze. Bardzo praktyczne.
- stopniowana opcja odszumiania w puszce. Dla amatora bez zacięcia do drukowania plakatów A1 daje to bardzo dobry efekt do oglądania na ekranie czy do mniejszych odbitek. No i można wyłączyć.
- Lepsza budowa i uszczelnienie. Na pewno ten aparat wytrzyma dłużej, a przecież aparat amator kupuje na wiele lat bo się nie spłaca.
- największy dostępny wizjer o pokryciu 100% do makro w postaci świetnego LCD
- wyjście HDMA. Idealne na pokazy rodzinne na TV.
to tak zupełnie na początek