Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 36 z 36

Wątek: 10 000 zł - co byś kupił/a

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

[QUOTE=adikPL;530045]
    Cytat Zamieszczone przez nor Zobacz posta
    IMO do pełnej klatki można kupić lepsze szkła - w sensie zakresu ogniskowych, a jednoczesnie o doskonałej jakości. Np 24-70L (albo 24-105L) + 70-200 (albo 100-400). Nawet 28-135IS jest dobrym spacerzoomem. Do 30d odpowiedniki to tylko EF-S.
    QUOTE]

A do cropa nie mozna dokupic lepszych szkieł? oczywiscie ze EF-S to szkła typowo pod "cropową cyfrę" ale doskonale również na niej sprawdzają się EFy. To tylko kwestia kasy, kto na ile może sobie pozwolic i na jakie kompromisy moze iśc. Chyba kazdy na forum wolalby 5D od 30D i kazdy wolalby 5DmkII od 50D prawda? Ale sama puszka fotek nie zrobi bez szkla, wiec kazdy musi kombinowac by sie zmiescic w limicie jaki wyznacza mu mamona. Najlepiej miec najepsze puszki i najlepsze szkla, ale jak nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma, Pozdrawiam
    "...kupić lepsze szkła - w sensie zakresu ogniskowych..."
    Chodzi mi o to że ef sa robione z myslą o FF => np. zakres ogniskowych 24-105 jest suuuuper ale *1.6 to jest już nie za fajne i raczej trzeba dokupic coś szerokiego. I dochodzi żonglowanie szkłami. A jak kupisz ef-s, to potem przychodzi przykry moment odsprzedaży. Jeśli kolega nie planuje na zawsze pozostać z niepełną klatką odradzałbym kupowanie xxxD lub xxD.

Dopiero zaczyna Awatar drumandbass

Domyślnie

uzywany 400/2.8 albo + pare pln 200/1.8
    reszte na te chwile mam
    bylo troche gratow
    i ciagle malo

Dopiero zaczyna Awatar Venture
    Miasto
    Nowa Sarzyna

Domyślnie

O 5d vs 40d napisano już megabajty, więc sobie poszukaj
    Właśnie znalazłem dwa ciekawe wątki: "5D vs 40D" oraz "FF vs crop"

Mam mały mętlik w głowie, chyba poczekam sobie jeszcze z zakupem, a może przy okazji canon nową promocję cash-back ogłosi

Pozdrawiam.
    Canon 400D + Kit + 50 1.8 + 4 aku + 2x 8GB + 1x 4GB + statyw + Naneu Pro Military Alpha Black

Początki nałogu Awatar kuzi4
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Za 15kpln sprzedaję swoją Subaru Imprezę wolnossącą - dokładam 10kpln i kupuje Subaru Imprezę GT 2.0 TURBO... nic więcej nie trzeba!!!

Domyślnie

a ja bym kupił to co mam pod kreską ;]
    EOS 40D, 17-85 IS USM, SIGMA APO 70-300 M, 50 1,8, 580 EX II, Manfrotto 804RC2

ZEBRA FOTO TEAM

Początki nałogu Awatar adikPL
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

Chodzi mi o to że ef sa robione z myslą o FF => np. zakres ogniskowych 24-105 jest suuuuper ale *1.6 to jest już nie za fajne i raczej trzeba dokupic coś szerokiego. I dochodzi żonglowanie szkłami. A jak kupisz ef-s, to potem przychodzi przykry moment odsprzedaży. Jeśli kolega nie planuje na zawsze pozostać z niepełną klatką odradzałbym kupowanie xxxD lub xxD.
    Jasne, zgadzam się że to przeliczanie ogniskowych staje się mocno irytujące na cropie głównie w stronę szerokiego kąta (który na cropie staje się quasi-szeroki ) a trochę mniej w stronę tele. Widać, że autor wątku ma juz niezły bałagan w głowie od przeżuwania tych wszystkich postów, hehe Masz rację, ochłoń trochę, zastanów się co Ci tak na prawdę potrzebne i sam podejmij decyzję - juz bez zadawania kolejnych pytań.
    PS - oczywiście jak już kupisz to się pochwal
    www.adriankordas.blogspot.com
    -------------------------------
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów