Na co mi potrzeba napisałem na początku i w tym wątku: http://canon-board.info/showthread.php?t=38256
Wiem co chcę fotografować i po dogłębnych analizach orientuję się co może spełnić moje wymagania. Ale wątpliwości zawsze są, zwłaszcza przed zakupem. Wcześniej robiłem zdjęcia zaawansowanym cyfrakiem. Teraz przerzucam się od razu na głęboką wodę prosto w zaawansowany system lustrzanek ze specjalistycznymi obiektywami. Chcę sobie oszczędzić problemów z autofokusem oraz zmienianiem sprzętu, zwłaszcza że mogę od razu kupić to co jest dobre i sprawdzone. Mam jeszcze tylko małe wątpliwości czy dobrze robię wybierając 40d + 4 obiektywy zamiast pełnoklatkowe 5d. Zadowolony będę z pewnością i to na bardzo długo.
Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć różnicę między 5d a 40d ? Między pełną klatką i niepełną ?
A co do kasy to ona jest właśnie na koncie oszczędnościowym i odpoczywa tam z 10 lat. 200 zł rocznie nic mi nie da, za to wymarzony sprzęt foto i radość z jego użytkowania na pewno da o czym chyba nikomu na forum mówić nie trzeba
Temat założyłem bo byłem ciekaw na co wydali by tyle pieniędzy ludzie na forum. Jak się okazało konfiguracje mogą być różne i czytam z zaciekawieniem, być może jest możliwa lepsza konfiguracja. Nie chciałbym żałować dokonanego wyboru a mam jeszcze ok 2 tygodnie czasu do namysłu więc sprawdzam różne propozycje.
Pozdrawiam.