na pewno jest trochę racji w tym fotopstrykaniu....podczas wykonywania packshotów w pracy gdy jest narzucona duża ilość to raczej kwestia jeddnorazowego ustawienia światła....i potem już łapanie autofocusa. Ewentualnie lekkie korekty w oświetleniu przy zmianie ciuchów np z czarnych na białe......dużo kreatywności w tym nie ma,ale wlasnie takie wymagania ma zleceniodawca.....o tyle dla mnie lepiej ze przy dobrym ustawieniu światła mam później dużo mniej pracy w photoshopie....jednak gdy przychodzi do zrobienia jakiś packshot bardziej skomplikowany to zupełnie inna bajka. Można sie katować kilka godzin z małą butelką czy czyms podobnym aby uzyskać pożadane efekty...........i dlatego też moim zdaniem powinna być inna stawka...za takie masowe fotografowanie....a inna za pojedyńcze wysokiej jakości packshoty. Ja póki co niestety mam okazję wykonywać tylko to pierwsze, jednak myślę, że 1,5k miesięcznie za taką pracę to nie jest dużo.....I w sumie przede wszystkim mi chodziło o wasze zdanie na temat wynagrodzenia, bo chcę wynegocjować wyższą kwotę...a nie miałem pojęcia jak wygląda taki rynek w naszym kraju. Dzięki za wszystkie odpowiedzi

Przy okazji marzy mi się wykonywanie tego typu zdjęć :

...to moje jedno z pierwszych POZDRAWIAM