Ostatnio edytowane przez Olszewski ; 20-09-2008 o 09:24
40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
Ktoś naruszył Twoje prawa?
Caly problem z bezprzewodowym wyzwalaniem lamp canona wyglada, tak, ze aby to zrobic "systemowo", czyli bez zadnych dodatkow, to blysk musi byc wyzwolony z lampy master w trybie e-ttl, lub wyzwalacza st-e2. Jesli 580 bedziesz chcial odpalac np grupe 420/430 albo inna 580, czy inne lampy kompatybilne z canon e-ttl slave, to nie ma problemu. Jedyny warunek, bylysk wyzwolony z lampy master lub wyzwalacza e-ttl. Inna opcja to wlansie kombinowanie z pocket'ami, fotocelami, czy innymi ustrojstwami, ale wtedy oczywiscie nie ma przenoszenia automatyki (w wiekszosci przypadkow).
2 puszki, pare sloikow i obgryzione jablko do pracy
moje wypociny, moje studio - "trzy sześć studio", fotograf na ślub - wrocław
Ja pozostane jednak przy przewodzie ettl. Mozna bez problemu kupic 5m.
tak generalnie przyszlo mi do glowy, zeby kolega Olszewski, przed podjeciem decyzji przeczytal instrukcje do ex580 II, z tego co pamietam, chyba gdzies tu na forum byla do sciagniecia. Jest w niej w sposob szczegolowy opisany caly system blysku bezprzewodowego canona. Na pewno odpowie ona na wszelkie pytania, czy watpliwosci i pomoze w podjeciu decyzji przy wyborze sprzetu.
2 puszki, pare sloikow i obgryzione jablko do pracy
moje wypociny, moje studio - "trzy sześć studio", fotograf na ślub - wrocław
Zakupilem fotocele , podlaczam lampke 430EX , wyzwalalem blyskiem lampy studyjnej i nic , ani na master ani na slave , tryb manualny , cos robie zle ?
Oczywiscie zostaje opcja uszkodzonej fotoceli.
no comment...
sprawdz czy mocno wpechnałeś lampe w sanki. u mnie czasem tez nie kontaktuje.
inna mozliwosc to jednak walnieta fotocela - bardzo delikatny ten chinski szit ;/
No to lipa nic a nic nie dziala :/ , ech czyli pewnie walnieta mi sie trafila , pojde do sklepu najwyzej wymienic.
Mozna lampke zgrac kabelkiem z innym lampa studyjna ?
no comment...
Cholera nie wiem co jest grane , bylem w sklepie facet inna lampa jakas starsza meza odpalal moja lampe i fotocela dziala.
Wracam do domu , odpalam studyjna i nic tzn czasem blysnie 430ex po czym jakby sie wieszala :/ , zadne przycisk nie dziala , czy ktos wiec co jest grane ?
no comment...
czasem pokopac po allegro warto
http://www.allegro.pl/item503286626_...580_ex_ii.html
i tym sposobem mozemy robic pajaki i wyzwalac kilka lamp ;P
ale co do ma do rzeczy ? chyba ze to nie do mnie bylo
no comment...