Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 44 z 44

Wątek: Fotocela do 430ex i 580ex

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ExploRa Zobacz posta
    Lepiej chyba kostke z gniazdem PC i tam podpinac fotocele...
    Troche odświeże temat :P Jeśli gdzieś była odpowiedź na moje poniższe pytanie to przepraszam, ale nie mogłem nigdzie znaleźć.
    Mianowicie: właśnie chciałbym podpiąć 550ex do kostki PC na statywie (ustawionym za modelką), kostkę kablem PC-PC do fotoceli i błysnąć (w stronę fotoceli) z drugiej lampy zmontowanej na body. Czy to wyzwoli mi tą 550ex? (oczywiście 550ex w trybie manualnym)
    Ewentualnie drugie pytanie jak inaczej można podłączyć fotocele z kostką PC ? (głównie chodzi mi o to żeby fotocela nie była bezpośrednio podpięta do lampy, bo to z tego co czytam nie działa najlepiej).

Bywalec
    Miasto
    Bielsko-Biała/Ustroń

Domyślnie

Chcesz kupić kostkę PC, fotocelę i jeszcze kable PC-PC, za niewiele więcej kupisz najtańszy wyzwalacz radiowy, który wyzwoli 550ex w trybie M. Poszukaj wiele lepsze i pewniejsze rozwiązanie.

50D, EF-S 15-85 IS, 70-200 F4 L IS, Kenko 1,4x MC DG, Σ 20/1,8, EF 35/1,4 L, EF 85/1,8, Metz 58 AF-2, Metz 50 AF-1, pixel king 1+2

Domyślnie

Mogłeś chociaż dodać na koniec że to zadziała albo nie (nigdzie nie napisałem że chce kupić to wszystko, brakuje mi tylko fotoceli), jeśli nie zadziała to wtedy mój drugi plan to tanie radio-wyzwalacze.

Bywalec
    Miasto
    Bielsko-Biała/Ustroń

Domyślnie

Nie wiem, czy to zadziała, myślę że kostka z fotocelą bez żadnych kabli wyzwoli w M 550EX. Prawda jest taka, że chcesz wyzwolić fotocelę lampą wbudowaną, która działa w ETTL. Zatem potrzebujesz fotoceli która wyzwoli na drugi błysk, tak działa ettl.

50D, EF-S 15-85 IS, 70-200 F4 L IS, Kenko 1,4x MC DG, Σ 20/1,8, EF 35/1,4 L, EF 85/1,8, Metz 58 AF-2, Metz 50 AF-1, pixel king 1+2

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów