Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Eos 300D + Sunpak 4000AF

Bywalec Awatar LemonR
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Sigme DG 500 Super albo Canona 420EX
    A twoim zdaniem z tych dwóch to która? Ja co prawda wybrałem już tą drugą i czekam na przesyłkę ale wachałem się nad Sigmą. Jednak znalazłem gdzieś w sieci dosyć złą opinię o niej co prawda jednego gościa być może nie umiał jej używać. W każdym razie jego ostatnie zdanie brzmiało " Mam sprzęt za 1600$ i wciąż nie mogę robić zdjęć w pomieszczniu".
    pozdrawiam

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LemonR
    A twoim zdaniem z tych dwóch to która? Ja co prawda wybrałem już tą drugą i czekam na przesyłkę ale wachałem się nad Sigmą.
    Dla mnie 420EX bo mam 580tke = sterowanie kompletem lamp Master-Slave.
    Jesli ktos jest absolutnie pewien ze nie bedzie mial wiecej niz 1 lampe to Sigma 500 DG Super wydaje sie byc lepsza od 420.
    Co do negatywnych opinii - wiele sie tutaj pojawia rowniez... ale E-TTL wcale nie jest latwy w obsludze i nie zwalalbym tak latwo winy na lampe bo by poprawnie naswietlic trzeba po pierwsze porzadnie poznac tajniki pomiaru swiatla blyskowego w swoim body.. zamiast slepo wierzyc w automaty .

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Przeciez Sigma EF 500 DG Super dziala z Canonami bezprzewodowo zarowno jako slave jak i master (DG ST nie!). Moim zdaniem poza brakiem napisu Canon tej lampie nic nie brakuje

Popieram Vitez'a... Trzeba duzo praktyki aby poznac co i jak z lampa.
    ...

Bywalec
    Miasto
    Gostyń

Domyślnie

A ja mam przykre doswidczenia z lampami niezaleznych producentow i polecam tylko canona od 420 wzwyz, 380 nie polecam czesto blyska pelna moca, dlugi czasl ladowania, mialem kiedys do trabanta metza 44 i niby wszystko bylo ok do momentu wymiany aparatu na 350 z nia juz nie wspolpracowala, trzeba bylo kupic albo nowsza wersje albo wymienic soft na nowszy, przez 3 miechy prosilem sie o jego wymiane (w fototechnice tam ja kupilem) odplatnie oczywiscie i oni przez ten czas tego softu nie zdobyli, lampe sprzedalem kupilem canona i od tego czasu nie chce widziez zadnych metzow czy innych sigm
    60d + grip, 85mm 1,8, C 17-55/2,8 IS, 70-200 f4, 580 EX II Stofen

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów