Jak zadałem proste pytanie to było źle. Udzieliłem jeszcze prostszej odpowiedzi- podobnie. Więc rozwinę temat.
Ostatnimi laty masa amatorów wzięła się za robienie zdjęć ślubnych. Stąd pytania na Forum o obiektyw, lampę czy czas w jakim należy wykonywać zdjęcia. Dla osoby mającej jako takie przygotowanie zawodowe takie pytania są po prostu banalnie śmieszne. Dywagacje czy w studio czy w plenerze wynikają tylko i wyłącznie z nieznajomości tematu jakim jest fotografowanie ludzi. A fotografowanie Ślubów to nic innego jak fotografowanie osób. Przy fotografii Ślubnej podobnie jak przy fotografii architektury czy krajobrazu obowiązują pewne zasady. I można je stosować lub nie według własnej woli i uznania. Ale aby zachować minimum profesjonalizmu trzeba je po prostu znać. Pytania zadawane w tym wątku świadczą o tym, że ich autorzy ich po prostu nie znają. Aby przybliżyć dyskusję do rozwiązania nurtującej kwestii może ja zadam jedno pytanie na, które być może można znaleźć odpowiedź w internecie. Ja odpowiedź na te pytanie znam ale chciałbym ustalić wspólnie kiedy jest najlepszy czas na wykonywanie zdjęć. Przed czy po Ślubie.
O której godzinie człowiek ma najkorzystniejszy wizerunek inaczej o której godzinie jest najlepszy czas na fotografowanie ludzi?