z racji, ze mialem okazje tez pare razy fotografowac boks, to pozowole sobie zabrac glos.
Zgadzam sie z kolegami, co do umiejscowienia sie. Jesli masz mozliwosc podejscia pod ring, to tylko pod ktorys z naroznikow (biale - neutralne, nikomu nie bedziesz przeszkadzal), ja, czesto stoje w narozniku zaprzyjaznionego teamu - daje to np. mozliwosc uchwycenia uwag trenera, plukania szczeki, polewania woda, czy szycia ran.
Co do kwestji technicznych - jesli jest to gala boksu zawodowego, ze swiatlem nie bedziesz mial problemu czasy 1/200-1/300 przy iso 800-1000 na F4, bez powinienes wyciagnac bez problemu. Ja boks foce 40D i w zaleznosci albo stalka 35mm albo 50 (zoomow w tym zakresie nie posiadam) - jesli spod ringu. Z odleglosci to 70-200/4L, spokojnie sobie radzi (tutaj troche przykladow z tego szkla). Jesli chodzi o body, to 5D wg. mnie jest troszke za wolne. Lampa blyskowa na takiej imprezie, to zbedny balast i spokojnie moze zostac w torbie, albo samochodzie , zwlaszcza jesli bedziesz focil pod ringiem. Przylacze sie do tego co powiedzieli koledzy. Piesciarze sa "zajeb.....cie" szybcy, wiec trzeba pstrykac, pstrykac i jeszcze raz pstrykac, zeby z kilku akcji wybrac 1-2 zdjecia. Mi na turnieju gdzie np. koncentruje sie na 4-5 walkach wieczoru, nieraz 8GB nie starcza - efekt finalny to np. 20 ciekawych kadrow . Najbardziej efekowne, to wagi ciezsze, tam leca naprawde potezne ciosy i latwo uchwycic kadry, jak w linku zapdanym przez Viteza.