byłem przed chwilą w biedronce popatrzeć na ten plecak i hmm, mimo początkowej lekkiej "podniety" ceną tegoż chyba po 5cio minutowych oględzinach zdołał mnie zniechęcić do siebie
po pierwsze chyba niewygodny dostęp do środka plecaka, niby otwierana główna komora jest aż w 4rech miejscach, co jednak pociąga za sobą
raczej brak sensownej możliwości ułożenia przegród w środku, które dodatkowo odrzucają mnie swoją jakością - może wynika to z przyzwyczajenia do jakości lowepro i caselogic, ale te przegrody wyglądają mi na takie, które mogą się przy odrobinie nieuwagi potargac
kolejna rzecz - jak już będę kupował plecak na aparat (opcja + laptop raczej mi się w tym modelu nie widzi) to po pierwsze przydałyby się jakieś troki na statyw, po drugie pokrowiec (choć takowy można dokupić osobno), ten plecak natomiast ani na żadna wycieczkę się nie nadaje (nie ma gdzie włożyć ew jedzenia, czy statywu właśnie), a do noszenia laptopa + aparat też jest średni, bo przy lustrze, lampie, 2-4 obiektywach i laptopie zwyczajnie już nie będzie miejsca na ładowarkę do laptopa czy myszkę..
na plus plecaka przemawia dość sensowne wykończenie zewnętrzne (zamki, materiał) oraz spód - jest twardy i w miarę wytrzymały
to tyle mojego wywodu
edit:
chyba spasuje tu powiedzenie, kto kupuje tanio kupuje dwa razyprzynajmniej jeśli ktoś oczekuje czegoś więcej niż plecaka na niedzielny spacer (choć np dzisiaj to na 100% by przemókł :P)