Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34

Wątek: Jaki system do obróbki zdjęć dla PC?

Widok wątkowy

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez unicorn78 Zobacz posta
    Gdzieś, kiedyś, ktoś... w każdym razie słyszałem, że istotna jest pamięć samej karty graficznej, zaznaczam ja się na tym do końca nie znam ale chyba coś w tym jest, aplikacja korzysta z pamięci karty i nie zamula (ma w zapasie) RAM-u, ale mogę się mylić;-) Czy ktoś może to potwierdzić?
    Nawet karta graficzna wyjęta ze śmietnika ma teraz statystycznie rzecz biorąc dowlone tyle RAM-u (na potrzeby gierek 3D), że praktycznie nie ma to znaczenia.

Cytat Zamieszczone przez miklo Zobacz posta
    No w sumie racja. Chociaż Rapory WD w stripe podobno dają zauważalnego kopa. Tylko głośne są.

Tyle, że stripe sprzętowy z porządnym kontrolerem z dużym buforem. Wtedy zapindala jak ta lala ;-)
    Cytat Zamieszczone przez myst Zobacz posta
    ja mam raptorka 160GB, ale pojedynczego, więc jakiegoś mega przyspieszenia nie czuję
    Ponoć system postawiony na flash drive'ach chodzi zdecydowanie szybciej...
    Tylko właśnie tutaj brniemy w cenowy hardkor, a ile w ten sposób można zyskać na wydajności? 10-20%? Albo i nie...

Dyski SSD są drogie jak cholera, RAID-y zapieprzają na dowalonych cachem, cholernie drogich kontrolerach, w dodatku trzeba więcej dysków i jest to niezbyt bezpieczne, chyba że dowali się jeszcze więcej dysków, albo SSD itd.

Łatwo jest wydać parę tysięcy, tylko bardzo ciężko żeby przyniosło to faktycznie wymierne efekty.
    Ostatnio edytowane przez czornyj ; 11-09-2008 o 22:42

Uprawnienia umieszczania postów