Strona 11 z 26 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 257

Wątek: Do posiadaczy 350D

Uzależniony Awatar birez
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    A combo wine+irfanview nie zadziala?
    Pewnie zadziala (albo i nie - z wine nigdy nic nie wiadomo)

Natomiast nie uzywam tego czegos (wine) ze wzgledow ideologicznych - obrazilem na nie, kiedy po updacie przestala mi dzialac mysz w Falloucie i polskie litery w Lotus Gniotes :-/

Pozatym ten Raw + small JPG to naprawde nie taki zly duet, nie wiem co Wy od tego chcecie... (aczkolwiek teraz, kiedy zostalem juz uszczesliwiony przez VDR to moze raczej zmienie przyzwyczajenia)

EDIT:
    Tak wiem, mozna tez vmware/bochs/qemu + windows + irfan ale to po prostu nie wypada
    Ostatnio edytowane przez birez ; 18-07-2005 o 02:55

Uzależniony Awatar CYNIG
    Miasto
    Łaziska Górne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Broncobilly
    A z większej futyrystki to jakiśpodłaczenie i zapis danych z GPS-a by mi się przydał (to przy fotografowaniu z samolotu)
    W sumie to takie cos juz mozna zrealizowac, tyle ze troche "naokretke"
    Majac GPS ktory ma mozliwosc zapisywania sladow (track) mozna dostepnym bez problemu i automatycznie naniesc wspolrzedne geograficzne/kartograficzne do EXIFa zdjecia i jesli wola takze na samo zdjecie. Warunek konieczny - czas ustawiony w aparacie musi byc zgodny z czasem ustawionym w GPS.
    Sprawdzalem osobiscie - dziala

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

W takim razie polecam crwinfo, ktory wyciaga zaszytego jpga. Ladny "for" zrobic i powyciaga ze wszystkich.

Oczywiscie nowy gqview jest do tego lepszy. Ma niestety blad, ze z rawow z 300d nie czyta exifow. Z nowszych owszem.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Uzależniony Awatar birez
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

for'a mozna i z "dcraw | ppm2jpg" zrobic ale zdecydowanie prosciej poswiecic kilka mega na karcie na dodatkowego jpg'a.
    Dzisiaj karty sa tanie a czas jest drogocenny

wi.Tek
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xsrx
    a u kogo kupowaliscie ? czy ktos nabyl ponizej 3300 ?
    w kicie z 18-55
    Tak - ja, a dokładnie to za 3299,00 zł (w MM) ale niezupełnie kit - z Sigma 18-50. Czemu tak tanio (jak na MM)? Pokłócić się trzeba, no i 2-ga rzecz - oddawałem im Minoltę A200, a nie za bardzo chcieli kasę oddać, no i wykłóciłem się

No i przy okazji - przywitać się wypada - to mój pierwszy post tutaj (dotychczas tylko czytałem ).

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

18-50 f/2.8 ????? czy ta slabsza? lol bo jak to pierwsze to gratuluje umiejetnosci klocenia sie ;]
    350D

wi.Tek
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alzail
    18-50 f/2.8 ????? czy ta slabsza? lol bo jak to pierwsze to gratuluje umiejetnosci klocenia sie ;]
    chciałbym 2.8, nie rozumiem twojego sarkazmu, bo (ceny ~z piątku jak sprawdzałem - Allegro):
    -350D body ~3000,
    -Sigma ~500
    nowe oczywiście.
    Być może gdzieś da się taniej lub nie znalazłem akurat tańszych aukcji, ale:
    1. nie jestem na 100% pewien gwarancji z allegro,
    2. suma i tak wychodzi niższa/zbliżona,
    3. porównaj ile w MM to kosztuje (wiem, że bez (sporych) rabatów - sporo się przepłaca).

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

jak ta gorsza to ok ;] ale i tak tanio bo jakbys za tyle kupil ta ze swiatlem 2.8 to body bys mial za 1400zł
    350D

wi.Tek
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alzail
    jak ta gorsza to ok ;] ale i tak tanio bo jakbys za tyle kupil ta ze swiatlem 2.8 to body bys mial za 1400zł
    wiem, ale aż takich zdolności {perswazji} nie posiadam (a szkoda)...
    ... widać źle zrozumiałem twój poprzedni post sorki... chyba przewrażliwiony jestem... brak urlopu (do jutra tylko na szczęście).

Bywalec
    Miasto
    W-wa

Domyślnie RAW+mały jpg

Cytat Zamieszczone przez birez
    for'a mozna i z "dcraw | ppm2jpg" zrobic ale zdecydowanie prosciej poswiecic kilka mega na karcie na dodatkowego jpg'a.
    Dzisiaj karty sa tanie a czas jest drogocenny
    osobiscie też najbardziej odpowiadałby my mi kombinacja RAW + regulowana przez siebie wielkość jpga (tak jak ma to 10d i 20d) - szkoda mi czasu na ręczne przerabianie rawów na małe jpgi by np szybko wysłać komus mailem wglądówki - i w praktyce wyglada to tak że z kilkuset zrobionych rawów otworzyłem i wyedytowałem moze z 5% a reszta leży martwym gruzem

jak mawiają rosjanie

tak czas to pieniądz a pieniądz to wódka - pijmy więc wódkę nie tracąc czasu ;-)

- mam nadzieję ze Wasia dla 350 tez coś wymyśli i pierwszym patentem będzie rozwalenie tego wielkiego jpga przypisanego do RAWA

350 dostawie sobie jako drugie body - mam nadzieję że następca (cenowy) 20d w końcu sie pojawi bo do 5d i FF jakoś niespecjalnie mnie ciągnie

Strona 11 z 26 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów