Strona 17 z 25 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 257

Wątek: Do posiadaczy 350D

Mieszany widok

macle
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt
    Obojętnie. Kup tańszy. a najlepiej weź ten co w zestawie (18-55).
    Z czasem się zorientujesz, czy potrzebujesz dodatkowo dłuzszy, szerszy, jaśniejszy a moze jeszcze jakiś inny?
    http://canon-board.info/showthread.php?t=12049
    W tym rzecz, że mam już pewne doświadczenie , które zdobyłem na Zenitach z różnymi stałkami, oraz na Canon-ie 500N ze stało ogniskowym 50mm oraz z różnymi zmiennoogniskowymi (nigdy natomiast nie miałem obiektywu o tak dużym zakresie zmiany ogniskowej). Dlatego wiem co chcę, te dwa obiektywy mają taką samą ogniskową, jasność, przedział cenowy wszystko mi odpowiada. Rozchodzi mi się tylko o wrażenia z użytkowania ich, o współpracę tych obiektywów z 350D. Nigdy nie miałem obiektywu o tak dużym zakresie zmiany ogniskowej, ciekawe jak z niedoskonaościami obrazu w całym zakresie ogniskowania.

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

macle--> jesteś świadom że w dla ogniskowych tele kiedy światło spadnie ci poniżej 5.6 przestanie działać AF ?
    Poza tym ludzie z pewnym doświadczeniem raczej omijają wynalazki w stylu tych obiektywów (duża rozpiętość ogniskowych i ciemne), no ale może ty na bazie doświadczeń ze stałkami doszedłeś do błędnego wniosku że właśnie tego Ci trzeba.

macle
    Guest

Domyślnie

Powiem szczerze, że liczyłem na opinie użytkowników tych obiektywów, a nie na wywody użytkowników KIT-ów.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez macle
    Powiem szczerze, że liczyłem na opinie użytkowników tych obiektywów,
    w sumie moze być o takich trudno na tym forum, ponieważ większość potencjalnych zainteresowanych dała sobie sobie te wynalazki wyperswadować :-)
    Poszukaj wątków (hint: superzoom, hiperzoom, 18-200, 28-200, 28-300) i jak sie dobrze wczytasz, to znajdziesz tam również bezpośrednie opinie użytkowników, którzy skarżyli się na dystorsje, aberracje, nieostrości, winietowanie itd. i najczęściej ci użytkownicy tych szkieł się pozbyli.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

macle
    Guest

Domyślnie

gwozdzt---> dzięki za podpowiedź. No to sobie poczytałem i już teraz to w ogóle nie wiem co robić.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez macle
    gwozdzt---> dzięki za podpowiedź. No to sobie poczytałem i już teraz to w ogóle nie wiem co robić.
    Zdjęcia robić :-)
    Kupić aparat z KITowym obiektywem i po prostu zacząć fotografować. KIT 18-55 ma standardowy zakres kątów widzenia (od szerokiego do krótkiego tele), a poza tym w zestawie to grosze: 100-200zł więcej i masz sprzęt gotowy na start.
    A jak trochę tych zdjęć porobisz, to się zorientujesz czego Ci brakuje.

Natomiast jeśli koniecznie upierałbyś sie, że od początku chcesz kupić aparat z nieco lepszym (droższym) obiektywem, to wybierz coś z tych:
    Sigma 18-50/2,8EX
    Sigma 17-70/2,8-4,5
    Tamron 17-50/2,8
    Canon 17-85 IS
    Canon 17-55/2,8 IS (cena)
    Tokina 16-50/2,8 (ukaże się w niedalekiej? przyszłości)

Tylko nie pytaj od razu który? Tu masz trochę testów:
    http://www.optyczne.pl/index.php?test=all
    http://www.photozone.de/8Reviews/index.html

Pomęcz też Google i forumową wyszukiwarke, a na pewno wybierzesz coś dla siebie.
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 28-07-2006 o 14:36
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Bywalec Awatar darnok
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Wreszcie moge sie dopisac do tego postu Czyli stalem sie posiadaczem
    350 D + Kit + wiele planow/plenerow ;]

nagas
    Guest

Domyślnie

Witam i dopisuje sie chetnie, moj pierwszy aparat, pierwszy post no i ucze sie wszustkiego od podstaw.http://canon-board.info/images/smilies/icon_smile.gif

Domyślnie

Tez jestem szczesliwym posiadaczem 350tki /od 4 kwietnia 2006/. Poczatkowo kitowy obiektyw, od niedawna strasze Tamronem SP AF24-135mm AD (:
    5DII+L+L+L+L (:
    bartekkucharczyk.pl

Bywalec

Domyślnie

No cześć ;-) - niniejszym ujawniam się z moim 350D.
    Canon 350 + kit + grip + Canon 70-200 L F4, 24-105 L F4 IS USM + SANDISK ULTRA III 1 GB + cała elektrownia akumulatorków. 430EX, 50 1.8. Zbieram na coś naprawdę długiego.

Strona 17 z 25 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów