Strona 12 z 25 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 257

Wątek: Do posiadaczy 350D

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

za 65-70E (nie sledzilem do konca) zszedl BG-E3 3 dni temu na ebay'u

Bywalec Awatar GrzegorzS
    Miasto
    Warszawa-Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bachman
    za 65-70E (nie sledzilem do konca) zszedl BG-E3 3 dni temu na ebay'u
    To za tyle netto kupuje się w Polsce.
    40D+BG-E2N+70-200/4L+Tamron 28-75/2,8 580EX II"Lepiej milczeć i być podejrzewanym o głupotę niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości ..."

Bywalec
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Ja swojego kupilem za 2700 zl. Nowka, z kitem. Kupiony w sklepie Pixxass - MwSt, czyli 16%. 30 cos euro kosztowal transport DHLem do Polski.

Zablokowany Awatar Hoody
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

w tej cenie dobra sprawa, ale wszystko zależy od szkła i osprzętu, bo jak narazie to fajny pochłaniacz pieniędzy , tyle mogę powiedziec po miesiącu używania :-)
    ale zdjecia robi dobre pod warunkem ze za body stoi ktoś kto ma pojęcie o ich robieniu...

Coś już napisał

Domyślnie

Z opoznieniem, ale i ja sie ujawnie - 350D kupiony z dwoma obiektywami: EF 75-300mm f/4-5.6III i EF-S 17-85mm f/4-5,6 IS USM.

Na razie pstrykam w wolnych chwilach, zwlaszcza na spacerach z psem po warszawskiej Bialolece.

Jestem bardzo zadowolony, przesiadlem sie z Sony DSC-V3.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cześć Ewka !
    Od końca lata tego roku posiadam 350-tkę. Co prawda z kitem, ale nie jest on taki najgorszy-kwestia doboru parametrów. Mam pożyczony Sonnar 200/2.8 i jest rewelacyjny. Nie przeszkadza mi "podobno ciemna" matówka 350-tki. Jakoś sobie radzę z ostrzeniem. Przesiadłem się na cyfrę z Canona AE1-Program (stary dobry reporterski analog) i niestety musiałem się pozbyć rewelacyjnych szkieł (FD), również oddałem Kiewa 60. Wcześniej miałem Canona 500N, jeszcze wcześniej Practikę MTL5B, Zenita 11, Zenita 12XP, a pod koniec podstawówki Smena.
    Więc tak, najlepsze zdjęcia wychodziły mi z Kiewa 60 - średni format - nie muszę tłumaczyć, potem z Canona AE1-Program - wiadomo szkła - i tu dałbym na równi z 350-tką, dalej Practika, dalej Zenit 11 i 12, dalej Canon 500n - miałem kiepskie szkła. Najwięcej fotek robię teraz z 350-wiadomo, bezkarność związana wyłącznie z ograniczeniami karty. Myślę jednak, że był to dobry wybór, to małe "ciałko" posiada ogromnego ducha i niezwykły potencjał. Trzeba tylko postarać się o jakieś dobre szkła, i pamiętać że wszystkie D-Canony lubią przepalać biel. Poza tym reszta w rękach i głowie fotografującego.
    Aha, moim zdaniem chyba dobrze uczyć się fotografii na analogu, gdzie ważysz każde ujęcie zanim naciśniesz na spust. To pomaga krytycznie spojrzeć przez wizjer. W dobie e-fotografii można robić dużo, tylko czasami "po co" ?
    Pozdrawiam. Nowy w cyber świecie.

macle
    Guest

Domyślnie

A ja bardzo chcę wymienić moją 500 na 350D, obecnie szukam ciekawej oferty i czekam na zjazd cenowy. A może ktoś wie skąd kupić najtaniej ( oczywiście legalnie i z gwarancją) Kit-a 350D?
    "500" 6 lat temu kupili mi znajami a hipermarkiecie w Niemczech i wyszła prawie 30% taniej niż w kraju.

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez macle
    A ja bardzo chcę wymienić moją 500 na 350D, obecnie szukam ciekawej oferty i czekam na zjazd cenowy. A może ktoś wie skąd kupić najtaniej ( oczywiście legalnie i z gwarancją) Kit-a 350D?
    "500" 6 lat temu kupili mi znajami a hipermarkiecie w Niemczech i wyszła prawie 30% taniej niż w kraju.
    teraz ceny zbliżyły się nieco.. swoją 500N z Sigmą kupiłem za 199EUR, czyli jakoś kole 800 PLN z małym haczykiem, podczas gdy w RP kosztowała prawie 1200..
    teraz w tym samym sklepie w Monachium 350d kit stoi ok 770 EUR, a swego kupiłem na Allegro za 2800 PLN, czyli nawet taniej
    Pozdrawiam
    Marek

macle
    Guest

Domyślnie

I o to mi właśnie chodz, interesuje mie skąd ci ludzie kupują 350D,że warto im sprzedać na allegro za 2800PLN. Przecież nie robią ich sami ani nie kupują drożej żeby później sprzedać taniej? Przypuszczam, że kupują gdzieś w hurtowni w Niemczech i póżniej sprzedają z zyskiem na allegro. W przyszłym tygodniu jadę do Monachium i chętnie bym sobie kupił tanią 350D.

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez macle
    I o to mi właśnie chodz, interesuje mie skąd ci ludzie kupują 350D,że warto im sprzedać na allegro za 2800PLN. Przecież nie robią ich sami ani nie kupują drożej żeby później sprzedać taniej? Przypuszczam, że kupują gdzieś w hurtowni w Niemczech i póżniej sprzedają z zyskiem na allegro. W przyszłym tygodniu jadę do Monachium i chętnie bym sobie kupił tanią 350D.
    Tego się pewnie nie dowiesz, bo takie informacje są podstawą działalności TIP'ów. gdyby więcej ludzi o tym wiedziało, to pewnie nie byłoby sensu prowadzenia takiego interesu.
    Mam kumpla w Monachium, a on dostęp do hurtowni. czasem przysyła mi maila z informacją typu "d70+18-70+70-300+1GB za 900 EUR", albo "20d+17-40L+1GB+torba za 1400 EUR", albo karty SanDisk 1G CF 80x za 51 EUR
    Pozdrawiam
    Marek

Strona 12 z 25 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów