Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 59

Wątek: Jaki wybrać teleobiektyw ?

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Niestety... w labie (maszynach labowych) tez sa algorytmy. Juz wole zaryzykowac tylko kompresje do JPGa 8)
    Rozumiem, ze tego JPEGa ogladasz na Barco albo jakims innym monitorze referencyjnym? ;-) Bo wiesz... monitor monitorowi nierowny, kazdy inaczej wyswietla :P

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeo
    Myślę że jak odłożę trochę keszu, to bardziej pomyślę o kupnie Canon EF 100-400 f 4,5-5,6 L IS USM niż o wydłużaniu 70-200/4L.
    Bo teraz to bym się wypompował z keszu /ale z drugiej strony może warto kupić go od razu ? /
    Sluchaj... wszystko zalezy od tego, co rozumiesz pod pojeciem "wypompowany z keszu". ;-)
    Dla jednego bedzie to ozmaczano dwa miesiace na suchym chlebie z dzemem, dla innego dwa miesiace na pastwisku... bo nawet na chleb nie bedzie mial ;-)

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

5,6k
    Czy jesteś w 100% z niego zadowolony, czy jak byś miał jeszcze raz wybierać jakiś tele, kupiłbyś go ? / tzn. 100-400 /.

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza
    5,6k
    Wiesz... mialem na priva oferty nawet za 5,2, ale za szklo ciagniete prywatnymi kanalami zza oceanu, wiec wolalem doplacic 550zl i miec spokojny sen ze mam gwarancje Na Allegro 100-400 chodzi za 5,6-6,9 i dlatego napisalem circa 6 ;-)

Czy jesteś w 100% z niego zadowolony, czy jak byś miał jeszcze raz wybierać jakiś tele, kupiłbyś go ? / tzn. 100-400 /.
    W 110% nie da rady, wiec musze byc zadowolony jedynie w 100% ;-) I gdybym mial dzisiaj sie nad wyborem tele zastanawiac, to... nie zastanawialbym sie w ogole
    Stalki co prawda kusza jakoscia, ale po ostatnim foceniu sportu wiem na pewno, ze na dzien dzisiejszy nie ma w tym przedziale cenowym stalki o jakosci optycznej bedacej w stanie wygrac z wygoda zooma

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Przytargałem go dwie godziny temu do domu
    Witaj w klubie

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kavoo
    Rozumiem, ze tego JPEGa ogladasz na Barco albo jakims innym monitorze referencyjnym? ;-) Bo wiesz... monitor monitorowi nierowny, kazdy inaczej wyswietla :P
    Nie... ogladam w co najmniej 400% , piksel po pikselku, notuje w tabelce ostry/nieostry te pikselki jeden po drugim i jak wyjdzie wiekszosc ostrych to znaczy ze szklo jest OK
    I tym akcentem konczymy OT 8)

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Po długich rozważaniach chyba się zdecydowałem, co powiecie na taki zestaw :
    Canon EF 70-200mm f/4 L USM + Extender x 1,4 II.
    Myślałem wcześniej żeby kupić Extender x 2,0 ale sprzedawca z Allegro z którym wstępnie rozmawiałem odradził mi go stwierdzając że, cyt." są z nim problemy i nie najlepiej chodzi z obiektywami 70-200".

Uzależniony Awatar CYNIG
    Miasto
    Łaziska Górne

Domyślnie

Myślałem wcześniej żeby kupić Extender x 2,0 ale sprzedawca z Allegro z którym wstępnie rozmawiałem odradził mi go stwierdzając że, cyt." są z nim problemy i nie najlepiej chodzi z obiektywami 70-200".
    Jestem ciekaw tych problemow i w czym "nienajlepiej chodzi" x2 z tym obiektywem, pomijajac oczuwiscie ze daje wynikowe f8 i brak AF co w sumie jest oczywiste. Ma ktos moze jakies zle doswiaczeniea z tym zestawem?
    Ostatnio edytowane przez CYNIG ; 15-06-2005 o 08:06

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ciemno strasznie będzie :-? , jeśli mozesz wydolic finansowo to 70-200/2.8 + 1,4 ???
    Przeciez napisal, ze przeznacza na tele 4kPLN, wiec szanse chyba zerowe.

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Sprzedawca bzdury opowiada. Mechanicznie wszystko będzie działać. Ale, tak jak już napisano, min. f/8 i MF. Ja bym nie brał x2 tylko, jeżeli już, to x1.4. Przynajmniej AF działa a bez niego naprawdę ciężko żyć, no i ciemno (f/5.6) a nie bardzo ciemno (f/8 ).
    Ja jednak chyba dozbierałbym 500 zł. i kupił 70-200/2.8 natomiast sam extender odłożyłbym na później.

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów