mlotki sa spoko, ja nosze w plecaku![]()
mlotki sa spoko, ja nosze w plecaku![]()
5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR
adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB
Z tańszych lamp polecam Vivitary. Sa niesamowicie mocne, ja mam model 283 z adaptorem do regulacji mocy. Dobrze działa z chińskimi wyzwalaczamijeżeli w ogóle można powiedzieć, ze te wyzwalacze dobrze działają.
któreś z modeli canona mają stand by, którego nie da się wyłączyć. Wybadaj które, bo ta funkcja może naprawdę zniechęcić do zabawy.
Ja mam dwa nikony sb-25, jednego sb-24 - jestem z tych lampek w pełni zadowolony, mimo starości nie sprawiają najmniejszych problemów. Z chińskimi wyzwalaczami radiowymi dobrze współpracują. Wydaje mi się że lampy sb-26 (albo sb-28 ) też powinny być ok.
Pozdrawiam,
Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 10-09-2008 o 17:16
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
nie wiem jak teraz wygląda sprawa cen lamp nikona w PL, ale w UK ceny uzywanych sb24 i sb26 poszly w górę i dość trudno jest z dostępnością
Nom David przyciąga sporo ludzi i podobają mi sie też ich spotkania "strobist meet" Nieżle można sie tam podszkolić i masa fajnych zdjęć z tego wychodzi. A co do nikonów to już też nieraz widziałem jak robili jakieś porównania canona do nikona i pod pewnymi względami canonki lepiej wypadały. Pozatym tam jest bardziej rozpowszechniony system CLS ? nikona