Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Planowany zestaw z 40D

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna Awatar Venture
    Miasto
    Nowa Sarzyna

Domyślnie

Dzięki za odpowiedzi i rady w nich zawarte.

-> levybike
    Zastanawiałem się nad Canonem 100 f/2.8, jednakże po porównaniu zdjęć na Pixel-peeper.com i przeczytaniu testu obiektywu 60 f/2.8 w którym ma on bardzo dobre wyniki zdecydowałem się na niego, w dodatku jest to oszczędność ok 300zł w porównaniu z C 100/2.8. Z relacji osób które go posiadają bardzo dobrze sprawdza się też w portretach więc ma dodatkowy plus. Co prawda odległość od fotografowanego owada jest mniejsza niż w C 100/2.8 ale i tak jest większa od tej jaką miałem w Sony dsc f-717, gdzie nie raz dotykałem owada przednią soczewką a skala odwzorowania i tak była gorsza, więc raczej nie będę na to narzekał

-> Blindseeker
    Ładne zdjęcia w galerii!
    Zaproponowane obiektywy są obecnie raczej poza moim zasięgiem. Zanim skompletuje te które już wybrałem pewnie minie trochę czasu i zaspokoją one raczej wszelkie moje potrzeby, ale i tak uważam że na tym się nie skończy. Szeroka (ale tańsza) stałka i jakiś dobry teleobiektyw na zwierzęta też jest w planach ale to są obiektywy tak odległe że na razie nie zaprzątam sobie nimi głowy :wink:

Na razie poczekam na obiektyw i sprawdzę na co go stać, możliwe że nie będzie potrzeby dokupywania czegokolwiek. W przeciwnym wypadku zainteresuję się tymi pierścieniami pośrednimi.

Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez Venture ; 10-09-2008 o 16:47
    Canon 400D + Kit + 50 1.8 + 4 aku + 2x 8GB + 1x 4GB + statyw + Naneu Pro Military Alpha Black

Uprawnienia umieszczania postów