Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Planowany zestaw z 40D

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar Venture
    Miasto
    Nowa Sarzyna

Domyślnie

Pomysł jest dobry i myślałem nad tym i zdecydowałem się najpierw zakupić kartę 8GB a później dokupić drugą 4GB. Są to karty bardzo wytrzymałe (z opisu) na warunki niesprzyjające więc raczej wszystko powinno być w porządku.

Co do lampy błyskowej to nigdy praktycznie nie korzystałem i nie umiem z takowej korzystać, nie wiem nawet czy będę jej potrzebował więc kupowanie od razu najlepszej i drogiej to nieuzasadniony wydatek. Różnica w cenie jest spora i myślę że 430 EX powinna mi w zupełności wystarczyć (kierując się opiniami i porównaniami oraz własnymi nie wygórowanymi potrzebami w tym temacie). Budżet i tak już naciągnąłem wystarczająco mocno i właściwie mógłbym jej w ogóle nie kupować w tej chwili ale mam ochotę się dowiedzieć jak się tego używa i nie wykluczone że przyjdzie moment w którym będzie mi potrzebna.

A jak z oświetleniem do studia ? Na razie przeglądałem propozycje na allegro. Zamierzam robić zdjęcia do stocków i potrzebuję co najmniej 2 lamp do oświetlania małych przedmiotów oraz chociażby podstawowego (nie najgorszego ale też i nie najdroższego) zestawu oświetlenia studyjnego np do portretów i fotografii całej postaci. Co jest mi zatem potrzebne na początek i gdzie się zaopatrywać ? Co proponujecie ?

Pozdrawiam
    Canon 400D + Kit + 50 1.8 + 4 aku + 2x 8GB + 1x 4GB + statyw + Naneu Pro Military Alpha Black

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Venture Zobacz posta
    Pomysł jest dobry i myślałem nad tym i zdecydowałem się najpierw zakupić kartę 8GB a później dokupić drugą 4GB. Są to karty bardzo wytrzymałe (z opisu) na warunki niesprzyjające więc raczej wszystko powinno być w porządku.
    choćby nie wiem jak były wytrzymałe to mając jedną karte zwiekszasz niepotrzebnie ryzyko;
    jesli karta padnie to tracisz zdjęcia i nie masz na czym focić (brak drugiej karty)
    jeśli stanie sie to np na wycieczce to 'se można piznąć w kolano'

sam mam kilka mniejszych kart - słuchaj Viteza bo dobrze radzi (prawie zawsze ;-) ); nie wiedziałem ze karty poszły tak w dół... bede musiał coś zakupić bo najwieksza mam 4gb a tak to same dwojki
    Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!
    sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana
    dwa lata z lustrem, a update'u brak...

Dopiero zaczyna Awatar mariokenzo
    Miasto
    Stockport (UK)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pst Zobacz posta
    choćby nie wiem jak były wytrzymałe to mając jedną karte zwiekszasz niepotrzebnie ryzyko;
    jesli karta padnie to tracisz zdjęcia i nie masz na czym focić (brak drugiej karty)
    jeśli stanie sie to np na wycieczce to 'se można piznąć w kolano'

sam mam kilka mniejszych kart - słuchaj Viteza bo dobrze radzi (prawie zawsze ;-) ); nie wiedziałem ze karty poszły tak w dół... bede musiał coś zakupić bo najwieksza mam 4gb a tak to same dwojki
    Hm...czy awarie kart zdarzaja sie dosc czesto? Jakie sa wasze doswiadczenia? Ostatnio kupilem "PNY 16GB OPTIMA" rzekomo rekomendowana przez National Geographic. Dotego mam jeszcze 4GB jakiejs podrzednej firmy (jeszcze nie rozpakowalem). Tak czy inaczej chce za wszelka cene przywiezc wkrotce zdjecia z Tunejzji. Zastanawiam sie, czy rzeczywiscie powinienem sie lepiej uzbroic???

Uprawnienia umieszczania postów