Pomysł jest dobry i myślałem nad tym i zdecydowałem się najpierw zakupić kartę 8GB a później dokupić drugą 4GB. Są to karty bardzo wytrzymałe (z opisu) na warunki niesprzyjające więc raczej wszystko powinno być w porządku.
Co do lampy błyskowej to nigdy praktycznie nie korzystałem i nie umiem z takowej korzystać, nie wiem nawet czy będę jej potrzebował więc kupowanie od razu najlepszej i drogiej to nieuzasadniony wydatek. Różnica w cenie jest spora i myślę że 430 EX powinna mi w zupełności wystarczyć (kierując się opiniami i porównaniami oraz własnymi nie wygórowanymi potrzebami w tym temacie). Budżet i tak już naciągnąłem wystarczająco mocno i właściwie mógłbym jej w ogóle nie kupować w tej chwili ale mam ochotę się dowiedzieć jak się tego używa i nie wykluczone że przyjdzie moment w którym będzie mi potrzebna.
A jak z oświetleniem do studia ? Na razie przeglądałem propozycje na allegro. Zamierzam robić zdjęcia do stocków i potrzebuję co najmniej 2 lamp do oświetlania małych przedmiotów oraz chociażby podstawowego (nie najgorszego ale też i nie najdroższego) zestawu oświetlenia studyjnego np do portretów i fotografii całej postaci. Co jest mi zatem potrzebne na początek i gdzie się zaopatrywać ? Co proponujecie ?
Pozdrawiam