Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Problem z podłączeniem 40d do komputera.

michal_b
    Guest

Domyślnie Problem z podłączeniem 40d do komputera.

Witam wszystkich,
    od tygodnia jestem szczesliwym posiadaczem 40d. przez pare pierwszych dni wszystko bylo ok. sprzet podlaczany przez eos utility, z pewnym opoznieniem, lecz mozna bylo zgrac zdjecia na komputer(utility wlaczalo sie automatycznie). dzis po paru nieudanych probach "polpodlaczenia" (komputer wykrywa canona 40d, jego ikona pojawia sie w "moj komputer") ale eos utility juz nie. pokazuje sie nastepujacy komunikat:" failed to comunicate with camera. check connections " czy cos w tym stylu. szlag mnie trafia jak sobie pomysle ze wczoraj wszystko dzialalo poprawnie. moze cos sie przestawilo ? system operacyjny to xp sp2. wersja utility angielska 2.3. jakies pomysly? bardzo prosze o pomoc

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_b Zobacz posta
    jakies pomysly?
    Kup czytnik.

michal_b
    Guest

Domyślnie

no tak tyle to tez wiem. chodzi o to, ze sprzet z zalozenia ma dzialac, bo dzialal wczesniej. podlaczanie apartu jest wygodniejszei bardziej funkcjonalne. wiec nadal poszukuje odpowieeedzi

Coś już napisał Awatar QBUŚ
    Miasto
    Wrocek

Domyślnie

1) Zrób format kompa i zainstaluj program do zgrywania fotek jeszcze raz.
    2) Sprawdź czy działa zgrywanie fotek na innym kompie.
    3) Spróbuj zgrać fotki z aparatu ale z inną kartą pamięci.
    Jeżeli nic nie zadziała skontaktuj się z serwisem.

Dopiero zaczyna Awatar _Doman_
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja bym zaczal od podlaczenia aparatu innym kabelkiem. Moze byc uszkodzony. Wbrew pozorom te najbardziej blache problemy sa najczesciej spotykane.

A podlaczenie aparatu kabelkiem bardziej funkcjonalne? To Ty masz chlopie duuuzo czasu i nerwow Czytnik zgra Ci zdjecia kilkukrotnie razy szybciej. I jak dla mnie rozwiazanie to z czytnikiem jest bardziej funkcjonalne, no ale kwestia gustu
    Canon 40D / Tamron 17-50mm / Canon 55-250mm IS / Canon 50mm f1.8

Początki nałogu Awatar mathom
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja tak miałem z 400d. Podejrzewałem kartę, ale na dwóch różnych sandiskach było to samo, kabel wymieniłem - nic nie dało. Potem na 40d nie było problemów. Spróbuj sformatować kartę i przeinstalować .NET i eos utility (korzysta zdaje się z .netu).

A Eos utility ma tę unikalną zaletę dla leniwych, że sortuje zdjęcia po datach

Coś już napisał Awatar s..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_b Zobacz posta
    Witam wszystkich,
    szlag mnie trafia jak sobie pomysle ze wczoraj wszystko dzialalo poprawnie. moze cos sie przestawilo ? system operacyjny to xp sp2.
    tez tak czesto mialem pod XP, nie tylko z eos utility. Problemy zniknely po przejsciu na MacOS
    2 puszki, pare sloikow i obgryzione jablko do pracy
    moje wypociny, moje studio - "trzy sześć studio", fotograf na ślub - wrocław

Dopiero zaczyna Awatar _Doman_
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mathom Zobacz posta
    A Eos utility ma tę unikalną zaletę dla leniwych, że sortuje zdjęcia po datach
    To zupelnie jak Eksplorator Windowsa

Ja do zgrywania uzywam darmowego programiku AmoK Exif Sorter. Od razu przy kopiowaniu mozna zmieniac nazwe plikow, wykorzystujac do tego wszelkie dane zawarte w Exif'ach. Polecam.
    Canon 40D / Tamron 17-50mm / Canon 55-250mm IS / Canon 50mm f1.8

michal_b
    Guest

Domyślnie

dzieki bardzo za wszystkie odpowiedzi i przepraszam ze dopiero teraz- male problemy z netem. okazalo sie ze przyczyna problemow byl generalny balagan w rejestrze i kilka robali. dla wszystkich ktorzy maja taki sam problem, oto moje rady:
    -odinstalujcie cale oprogramowanie canona
    -przeczyscie kompa combofixem (do sciagniecia za darmo nazwa "combofix")
    -przeczyscie komputer ccleaner'em "ccleaner" rejstr, system32 itp. powinno zadzialac tak jak u nie zadzialalo.

Początki nałogu Awatar DonBolano
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Domyślnie

A moze slaba bateria??
    Na świat spoglądam przez armatę...

Uprawnienia umieszczania postów