Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: EOS 400D problem :( Pomocy!!!

dziimi
    Guest

Domyślnie EOS 400D problem :( Pomocy!!!

Witam! Mam Eosa 400D i od pewnego czasu pojawił sie problem. Aparat ma 1,5 roku uzywam go z obiektywem kitowym i Canonowskim 75-300 USM IS. Wszystko sie spisywało cacy. Ostatnio gdy przekręciłem pokrętło z programami wszystkie tryby półautomatyczne i manualne oraz automatyczny znikły. Od pozycji brak flasha do portret działają a każda kolejna to jakby odbicie lustrzane poprzednich czyli na automatyce dalej portrety na P krajobarazy itp. Prosze bardzo o pomoc gdyż aparat potrzebny jest mi do pracy a tak jestem "uziemiony". Nawet nowego softu nie wgram bo na tych trybach są tylko podstawowe opcje w Menu. Próbowałem wyjmowania bateri na jakiś czas nic nie pomaga Aparat wykonuje zdjęcia, ale wiadomo jak to na trybach tematycznych Błagam o pomoc gdyż nie mam czasu na serwis gdyz aparat ciagle jest potrzebny. Mozna zmiana softu ?? Ale czy jest mozliwosc wgrania go jakos przez kabel ?? Orzez karte nie wgram bo mam tylko to okrojone menu Pozdrawiam i z góry dziekuje za odp

Początki nałogu Awatar djcargo
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Z tego co pamiętam, to ja update'owałem mój aparat przez EOS Utility, bo nie miałem akurat czytnika kart pamięci. Spróbuj tym programem, aczkolwiek ja bym bardziej stawiał na jakieś uszkodzenie mechaniczne niż błąd w oprogramowaniu...
    Regulamin pkt 8.

dziimi
    Guest

Domyślnie

Tak tym programem sie da ale nigdzie nie znajduje na nacie jakiegos firmware ponizen 1.1.1 a tego mam. A z tego samego na ten sam sie nie da dlatego prosze o link lub cus do innej wersji

dziimi
    Guest

Domyślnie

Znalazłem oprogramowanie 1.0.5 i 1.1.0 i gdy juz przez ten program próbuje je wgrac nie ta sie na ekranie gdy mam "przezucic" w prawo z Canel na OK nie da sie Błagam pomózcie
    Ostatnio edytowane przez dziimi ; 08-09-2008 o 19:42

Początki nałogu Awatar djcargo
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Chyba nie da się wrzucić oprogramowania o niższym numerze (downgrade) z tego co wiem...
    Regulamin pkt 8.

Uprawnienia umieszczania postów