no, no, no ale się dzieje w Tojej galerii, piękne fotki![]()
no, no, no ale się dzieje w Tojej galerii, piękne fotki![]()
Canon EOS 70D, Canon 100-400 L mk2, Canon 100, Tamron 17-50 1:2,8IF LD XR Di II Aspherical, Manfrotto 190 X PROB + 804 RC2
91 , 92 zle miejsce wybrales , zobacz ile tam jest ptakow , a i ta kaczusia ciekawa , a ty tak daleko
93 na tle niebaja wiem , ja wiem ze on lecial , a gdzie jest jak laduje ? bylo go obserwowac caly czas az bys mial go calego w kadrze i na tle drzew
![]()
Ostatnio edytowane przez fotosc ; 05-04-2009 o 18:54
Sylwester mam ograniczenia sprzetowe:neutral: i te w tle są nieosiagalne, do tego dochodzą ograniczenia takie jak woda, bez łódki ani rusz, a łabądek spłoszony po prostu odleciał, niestety nie lądował w pobliżu,czy to oznacza że ptak na tle nieciekawego nieba jest w złym guście?Wielkie dzięki za sugestie
,napewno pomyslę o tym przy nst. wizycie w tym miejscu, jeszcze mam dziwne problemy sprzetowe, dzis ma nadzieję nabyć 50D i może te problemy same się rozwiążą, następny wypad dopiero za 2 tygodnie w ten rejon i może inaczej uda się podejść do ptaszków
![]()
Ostatnio edytowane przez 1507 ; 06-04-2009 o 11:29
mi 40 d wlasnie sie popsulatrzeba zawiesc dop serwisu , niech naprawiaja , a poki co , to wycisaagne swoja 10d :
![]()
a co ci poszło może ten sam problem mamy?
pisze zebym wyjal baterie lub wylaczyl i wlaczyl aparat , ale mam go jeszcze na gewarancji
co do zdjecia , to ujecie dobre , ale przepaliles , ja probowalem kormorany z czapla sfocic , i nawet mi sie udalo i bez przepalen , ale jak robilem kosmetyke zdjecia , to przepal powstala i labedzia tez zlapalem jak przeganial ges , bo byla nie daleko jego gniazda
no ja oczywiscie fotki im robilem
ale beda wtedy kiedy przestuj bede mioal w foceniu
przy bieli uzyj matrycowy pomiar swiatla , wtedy nie przepalisznawet nie wiem czy dobrze Ci to napisalem
![]()
czy włączyc w aparacie priorytet jasnych partii w takich zdjęciach?
czy zawsze gdy fotografuje sie białe ptaki należy uzywać pomiaru matrycowego?
Niekoniecznie, można również strzelać w RAW a wtedy detale wyciągniesz z przepaleń (choć nie zawsze).
"Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
... mój zestaw...