5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R![]()
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..
Jakieś takie ciemne wszystkie..
Poza tym nie oddają piękna tych okolic, byłem tam w 2001 roku i jakoś wydaje mi sie że można by to ując lepiej zwłaszcza Plitvickie Jeziora.. to co tam jest jest niesamowicie piękne - na tych które pokazałeś tego nie ma, przede wszystkim obróbce czegoś brakuje..
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
CANON-owe zabawki + parę zoom-ów ; coś stałego i błysk
uczę się robić ... zdjęcia i stronkę ... www.ecki74.za.pl
w sumie tylko split mi sie podobana przedostatniej paprocha Ci widac
![]()
5dmk2/5d/C85 1,8/C50 1,4/C24LII 1,4/C15mm 2,8
Po pierwsze numeruj zdjęcia, będzie łatwiej się odnieść do konkretnego zdjęcia.
Po drugie bywałem w Trogirze i Splicie wiele razy, w Plitvicach również - cóż wydaje mi się, że można przywieźć stamtąd sporo lepsze ujęcia, wystarczy więcej cierpliwości.
1. Zła pora, prawa strona prześwietlona, lewa tonie w mroku
2. Nieostre, ciemne
3. Pomysł dobry
4. Sympatyczne zdjęcie, może trochę za krótki czas, jednak siłą PJ są więęęększe wodospady
5,6,7 - Ciemno i smutno - cholercia, Chorwacja to słoneczny kraj, czasem zdarzają się gorsze dni, ale wystarczy chwilę poczekać na lepszą pogodę.
Przepraszam, że zjechałem wszystkie zdjęcia, ale akurat ten kawałek Europy traktuję szczególnie sentymentalnie i oglądając te zdjęcia patrzyłem wyjątkowo dokładnie na wszystko.
Regulamin pkt 8.
najlepszy Split, foty sa kolorystycznie takie jak Hrvatska - wbrew pozorom potrafi tam padac i 10 dni co niejednokrotnie przezylem, co do przeostrzenia to rzeczywiscie jest, akurat na moim "wyswietlaczu" nie sa za ciemne - sa prawdziwe - ogolnie to takie wakacyjne fotki jak dla mnie
5dmk2, 85 1.2L, 35 1.4L, 17-40 4.0L, Hasselblad 503cw, mamiya rz67, sekonic, f90x
doyoufeelfree? - www.bagnino.deviantart.com
Pokazales ujeca z miast bedacych perelkami nadmorskiej Chorwacji (szczegolnie Trogir). Niestety nie udalo Ci sie pokazac ich charakteru i piekna. O bledach w obrobce wspomniano juz powyzej.
Z mojej strony dodam, że chyba lepiej by było przedstawić ujęcia samego centrum Trogiru od środka, tj. pokazać wąskie uliczki i życie w nich panujące. Byłem tam w sierpniu i wydaje mi się, że jest to nie mniej interesujące niż pokazana wyżej promenada/panorama miasta.
Pozdrawiam