Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Sesja w plenerze a warunki atmosferyczne - deszcz :(

Uzależniony

Domyślnie Sesja w plenerze a warunki atmosferyczne - deszcz :(

Mielibyscie jakies pomysly na zorganizowanie sesji plenerowej w mocno mokrej scenerii do tego siapiacy deszcz (ma padac znowu przez 48h - szkocja) wiatr itd. Sprzet to to co w stopce plus parasolka na statywie plus kolega z 30D i pare innych szkielek i zabawek.

- jakie ustawienia na deszczu zeby uzyskac ciekawe efekty ?
    - czy 580EX mk II wytrzyma stojac na deszczu przez pare h ? stopka bedzie oslonieta (reszta ponoc jest uszczelniona)
    - zlota blenda dla dodania odrobiny ciepelka ? wszystkie balanse ustawiane na szara karte
    - jakies podpowiedzi na co zwrocic uwage ?
    - moze do stofena kawaleczek zlotej folii zeby ocieplic obiekt ? moze cos innego ?

z gory dzieki za wszystki porady
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Coś już napisał Awatar s..

Domyślnie

hmm, ja jak focilem z parasolka zalozona na ex nad jeziorkiem w sloneczny, suchy dzien, to i tak pokryla sie korozja. Inna sprawa, to to, ze jak mocniej dmuchnelo, to statyw z lampa latal - przez to jedna parasolka sie lekko pogiela, w wyniku proby przywrocenia stanu poprzedniego, polamala sie w drobny mak. Chyba wiec lepszy bedzie ex z dyfuzorem. Jesli chodzi o uszczelnienie, w wakacje focilem fale nad morzem, w pewnym momencie mnie i sprzet zaatakowala taka dwu metrowa fala, bylem mokry od stop do glow, z paska moglem wyciskac wode, sprzecik 40D+70-200L+akurat zalozony exII, nie doznal zadnego uszczerbku, po wytarciu recznikiem smigal dalej i pstryka do dzis. Co do focenia w deszczu i ustawien, to sie nie wypowiem - brak doswiadczen.
    2 puszki, pare sloikow i obgryzione jablko do pracy
    moje wypociny, moje studio - "trzy sześć studio", fotograf na ślub - wrocław

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

w temacie "pierwsze kroki z portretem" ktoś zapodał raz dwa zdjęcia czarno białe, fajnie wyszły... może uda Ci się skontaktować z nim i podpytać?
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Jeżeli Modelka, Ty oraz kolega jesteście na tyle odważni i wytrwali to gwarantuję, że sesja będzie udana! Z parasolki niestety musisz zrezygnować. Użyj jakiegoś dyfuzora na lampę. Wiesz jeśli chodzi o foli ocieplanie lub po prostu kontrowanie światła blendą to już musisz liczyć na siebie. Nikt Ci recepty nie da na dobre oświetlenie, a powinno być to wedługo Twojej wizji. Myślę, że najważniejsze, żebyście dobrze się przy tym bawili bo można naprawdę szczególnie w takich warunkach przyjemne zdjęcia zrobić.

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

Na następne zdjęcia w deszczu przygotuję sobie coś na kształt prowizorycznego pokrowca - z przodu podczepiony do tulipana/doniczki, z tyłu luźno rzucony na puszkę. Po ostatnim wypadzie - ok 2 h w umiarkowanie upierdliwej mżawce - dżojstik w 40D utracił wszelką funkcjonalnośc. Po wysuszeniu było ok, ale przy bardziej intensywnych opadach mogło by gorzej.
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wats0n Zobacz posta
    Na następne zdjęcia w deszczu przygotuję sobie coś na kształt prowizorycznego pokrowca - z przodu podczepiony do tulipana/doniczki, z tyłu luźno rzucony na puszkę. Po ostatnim wypadzie - ok 2 h w umiarkowanie upierdliwej mżawce - dżojstik w 40D utracił wszelką funkcjonalnośc. Po wysuszeniu było ok, ale przy bardziej intensywnych opadach mogło by gorzej.
    Można zaimprowizować,ale mozna też kupić " Rain coat" np: firmy Kata lub innej.Pozdrawiam.

Początki nałogu Awatar adino
    Miasto
    Chełmża/Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Można zaimprowizować,ale mozna też kupić " Rain coat" np: firmy Kata lub innej.Pozdrawiam.
    a mozesz poda namiary gdzie mozna takie cacko kupić??
    jakos nie mogę się doszukać

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adino Zobacz posta
    a mozesz poda namiary gdzie mozna takie cacko kupić??
    jakos nie mogę się doszukać
    Ja kupilem w Bydgoszczy w sklepie Jabo ul. Stary Port.Ale jesli wpiszesz w Google [lub strony typu Ceneo skąpiec itp,-" Kata "][www.kata-bags.com] to znajdziesz na pewno.Kata to jeden z lepszych modeli ,jest sprzedawany w dwóch rozmiarach.Ja mam mniejszy E-690 a kupujac dzis wziałbym większy.
    [Łapy mam duże. :-)]Dokładna nazwa "Elements Cover E-690" .

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Dzisiaj po mojej sesji spadł deszcz. Właściwie ulewa. Z samochodu fociłem :P

Uzależniony

Domyślnie

a my trafilismy na bardzo mila pare i do tego akurat w poludniowej szkocji byla pogoda mimo ze reszta UK tonie w powodziach, wiec pomimo stalowo szarego nieba sesja probna przed weselem wypadla bardzo udanie
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów