Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Canon 400D - pomoc dotycząca zakupu akcesoria

Coś już napisał

Question Canon 400D - pomoc dotycząca zakupu akcesoria

Witajcie. Nabyłem jakiś czas temu ( w czerwcu, załapałem się jeszcze na cashback'a) Canona 400D Body, jako że posiadam 3 obiektywy po moim dziadku wraz z pamiętnym Canon'em 650. Ponieważ jakośtam sobie radzę, najczęściej robię zdjęcia kajobrazów oraz zachodów słońca, posiadam obiektywy 28mm f2.8 stały, 50mm f1.8 stały , 100 - 300 f5.6 zmienny (rozsuwany, dość stary chyba obiektyw, nie mogę jednak o nim powiedzieć złego słowa w sumie, w polsce nie ma o nim za wiele informacji, dziadek musiał uciec do USA - wiadomo, AK i stamtąd te artefakty), zwykle używam 28ki, do niej polarizer Tiffen'a no i ochronne Tamron'a 52mm. Jest fajnie, ale zastanawiam się nad zebraniem nieco majątku i kupieniem obiektywu szerokokątnego. Jakie będą różnice między moja 28mm a chcianym przeze mnie 17 - 40 Canona? Wiem z wypowiedzi zewsząd że to dobry obiektyw "pro", ale jak on będzie funkcjonował z moim 400D? Przeszperałem forum, a niewiele tu na temat 400D wogóle. Dzięki z góry za wszelkie odpowiedzi jednocześnie będące cenną pomocą.

Początki nałogu Awatar an_zak
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johnus Zobacz posta
    100 - 300 f5.6 zmienny (rozsuwany, dość stary chyba obiektyw, nie mogę jednak o nim powiedzieć złego słowa w sumie, w polsce nie ma o nim za wiele informacji
    Miałem w ręku to szkło w bliźniaczej wersji L, ostrościowo nie odbiega od wszelkich 70-200L :-)

Coś już napisał

Domyślnie

Jeśli ktoś chce to dam jakieś zdjęcia tymże obiektywem. Co prawda być moze nie jest super - ekstra piszą o nim różne cuda w angielskich stronach, ale lens made in Japan, w miarę lekki przybliżenie świetne Szkoda że nikt nic nie pisze o tym 17 - 40 bo nie wiem co począć. A chociaż napiszcie jaka różnica będzie między 28mm f2.8 a tymże 17 - 40? Co daje ten szerokokąt? "Więcej" zdjęcia? Czy jest więcej szczegółów?

Coś już napisał

Domyślnie

Wersja L to jest wersja "pro"? Mówią o nim ogólnie cuda, że plastikowy itp. - tego nie wiem w sumie, mocowania jednak są z metalu, a poza tym lekki dość jest więc moze i tak ale nie mam z nim żadnych problemów poza takimi normalnymi dla długich, ciężko zdjęcie złapać jeśli się nie ustawi dobrze lub na statywie. Z samochodu nie ma mowy w ruchu.

Początki nałogu Awatar adikPL
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

wejdz na www.optyczne.pl --> zakładka TESTY ---> tam masz pełny test 17-40 f4 L dowiesz się szczegołów na jego temat.
    Jest to bardzo dobry obiektyw szerokokatny, co prawda nie bedzie tak szeroki na 400D jak na FF ale na pewno bedziesz z niego zadowolony.
    Pozdrawiam
    www.adriankordas.blogspot.com
    -------------------------------
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Uprawnienia umieszczania postów