Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Wątek: zmieniam system

noone
    Guest

Domyślnie zmieniam system

Witam
    Jestem tutaj nowym użytkownikiem, zarejestrowałem się po to aby uzyskać kilka odpowiedzi na temat lustereczek canona ;-)
    Obecnie jestem użytkownikiem innego systemu i chcę zmienić na canon, (nie pytajcie dlaczego)
    Chcę sie dowiedzieć co lepiej kupić, wy jesteście w temacie na bieżąco. Chodzi mi o wybór między 40d a niebawem pojawiający się 50d czy warto czekać i dozbierać troszkę kasy, ile to może kosztować na samym początku, czy opłaca se kupić nie długo jak sie pojawi??

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

poki co ani nie ma 50D w sklepach ani w sieci dobrych przykladow tego co produkuje. tak wiec trudno ocenic na ile uzytkowo i wynikowo jest to lepszy korpus niz 40D.

40D jest znane i wiadomo co moze a czego nie moze. jesli spelnia Twoje wymagania to nie widze powodu by czekac na 50D, ktory zreszta i tak bedzie na starcie sporo drozszy
    www albo tez flickr

Początki nałogu
    Miasto
    warszafka

Domyślnie

użyj wyszukiwarki i kajaj się bo zaraz poleci stos obelg i ulubiony wpis pkt 3 regulaminu mówiący o tym, że wszytko juz było tylko trzeba umieć czytać

noone
    Guest

Domyślnie

sory że nie szukam !
    Jak jeszcze ktos moze to proszę o jakieś informacje związane z minusami 40D

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fahrenheit Zobacz posta
    użyj wyszukiwarki i kajaj się bo zaraz poleci stos obelg i ulubiony wpis pkt 3 regulaminu mówiący o tym, że wszytko juz było tylko trzeba umieć czytać
    w tym przypadku nie jest to tak oczywiste, jak np. po raz tysięczny pytanie "co zamiast KITa".

znalazłem wprawdzie kilka wątków "przesiadkowych", wszystkie N -> C
    http://canon-board.info/showthread.php?t=21934
    http://canon-board.info/showthread.php?t=30904
    http://canon-board.info/showthread.php?t=11305
    http://canon-board.info/showthread.php?t=35450 ten urzekł mnie tytułem :grin:

ale tu na razie nawet nie wiemy, z jakiego systemu ma być ta zmiana i co w kwestii optyki?

też wątek znalazłeś trzeba go będzie wywalić do "hydeparku" :-) (EDIT: poleciał...)

Niemniej jest to dowód, że za wczesnie na razie na dywagacje pomiędzy 40D a 50D, dopóki nowośc nie znajdzie się na półkach sklepowych i w rękach co bardziej napalonych użytkowników :-)

Jednak w 'giełdzie' już mozna zobserwować zwiększenie podaży 40D
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Jeśli chodzi o ceny to ja znalazłem :
    40D - £751.99
    50D - £1,163.24

noone
    Guest

Domyślnie

No ja z sony uciekam bo mi nie pasuje..bardzo..(niema dużego wyboru szkieł) co do optyki to też nie będę kupował tej z wysokiej półki bo mnie nie stać.
    Będę zmieniał na canon ew nikon na razie jeszcze jednak poczekam co to będzie 50D i co nikon pokaże.

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez noone Zobacz posta
    No ja z sony uciekam bo mi nie pasuje..bardzo..(niema dużego wyboru szkieł) co do optyki to też nie będę kupował tej z wysokiej półki bo mnie nie stać.
    Będę zmieniał na canon ew nikon na razie jeszcze jednak poczekam co to będzie 50D i co nikon pokaże.
    To uciekaj do Nikona. Tam jest lepsza oferta szkiel amatorskich w uniwersalnym zakresie. Canon oferuje więcej ale drogich szkieł.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

celna uwaga. w zakresie zoomow z szerokim katem do cropa to Canon zaczyna sie od kwoty 1800zl, gdzie w Nikonie mozna kupic za 1/3 ceny przyzwoity 18-70 albo za 2/3 ktorys z nowych zoomow dobrej jakosci mechanicznej i optycznej
    www albo tez flickr

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów