Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Wątek: zmieniam system

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Iras_PL Zobacz posta
    Chłopak chce Canona, a Wy go do konkurencji wysyłacie?
    Jakiej konkurencji?? to nie forum akcjonariuszy Canona tylko jego użytkowników.. Dobrze by było żeby kolega budżet podał bo tak to nie wiadomo w jakich granicach można się poruszać
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Jakiej konkurencji?? to nie forum akcjonariuszy Canona tylko jego użytkowników.. (....)
    Dokładnie. Po za tym żadna firma nie robi wszystkiego dla wszystkich.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

To półżartem pisałem. Nie obruszajcie się tak

Ceny puszek kolega na pewno zna, a dodatkowo podał, że chce około 3000 na tele-zoom wydać, więc mniej więcej wiemy w jakim przedziale cenowym będziemy operować.

Domyślnie

C10-22 + T28-75 2,8 + C/T70-200 2,8 moze takie cos?

noone
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konradl Zobacz posta
    C10-22 + T28-75 2,8 + C/T70-200 2,8 moze takie cos?
    Szczerze to wolał bym troszkę więcej niż 200 na końcu, może jakaś sigma na początek 120-400 tylko jeszcze nic o niej dokładnie nie wiem
    No coś takie bym chciał mieć i wiem że w canonie bez problemu to kupię bo jest dostępne, w sony wiecznie problem z szkłami, nawet tych z sigmy. To co już jest dostępne z mocowaniem C/N to w sony może bedzie za rok albo i lepiej

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez noone Zobacz posta
    Szczerze to wolał bym troszkę więcej niż 200 na końcu, może jakaś sigma na początek 120-400 tylko jeszcze nic o niej dokładnie nie wiem
    a telekonwerter nie zalatwi Ci tutaj sprawy?
    dobrej jakosci Kenko 1.4 kupisz za okolo 350zl, wypasione Kenko 1.4 z nowymi powlokami za 650zl. dostajesz 280 mm bez wiekszej straty jakosci, przy tym duzo taniej. moze w ten sposob kombinowac?
    www albo tez flickr

Domyślnie

To już lepiej Sigmę 100-300 f/4 DG EX APO IF HSM*. Lepsze światło i dobra jakość obrazu na obu końcach. Testy obu masz na optyczne.pl.

Choć ja i tak wolałbym krótszego, pancernego Canona + ewentualnie telekonwerter 1.4x.

Co do wyboru 70-200 f/4 IS a 70-200 f/2.8 - zależy, co się fotografuje, ale lżejszy Canon z dobrą stabilizacją wydaje mi się lepszym wyborem.

*to oczywiście odnośnie tej Sigmy 120-400.
    Ostatnio edytowane przez Iras_PL ; 05-09-2008 o 09:14

Domyślnie

ja tam bym wolal 2,8 niz IS

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konradl Zobacz posta
    ja tam bym wolal 2,8 niz IS
    no nie no... mowimy o innych ogniskowych. takiemu f/2.8 dla zooma z 300mm na koncu to blizej wygladem by bylo do wyrzutni rakiet niz uzywalnego obiektywu
    www albo tez flickr

Domyślnie

Nie. Mówimy o dwóch elkach Canona 70-200 - tej ze światłem 2.8 i tej ze światłem 4 i IS.

Ta druga mniejsza i lżejsza, a IS pozwoli utrzymać w łapie dłuższe czasy, niż lepsze światło. No chyba, że fotografujemy dużo sportu, wtedy może przydać się jaśniejsza opcja.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów