Potrwa to dotąd, aż kompy w grach będą generować "naturalny" obraz. Takie fotki jak powyższa bardziej przypominają obrazek z gry (lub reneder w programu) niż rzeczywistość.
J.
Potrwa to dotąd, aż kompy w grach będą generować "naturalny" obraz. Takie fotki jak powyższa bardziej przypominają obrazek z gry (lub reneder w programu) niż rzeczywistość.
J.
macie racje pewnie czas takich obrazków tez kiedyś minie no ale skoro widzę coś takiego i zadaje sobie pytanie czy jestem w stanie to zrobić, to niestety ale musze odpowiedzieć nie co mnie wkurza :P
ps. MMM przywołany do tablicy zoabczymy czy się stawi :P
Pentax MX x2 | SMC 24/2,8 | SMC-M 50/1.7 | SMC-M 35/2 | Printzflex 80-200
Podobny efekt (bez blura) można osiągnąć wychodząc z tego presetu do LR:
http://inside-lightroom.com/presets/300.zip
Body, stałki, zoomik
Dodatkowo wygląda mi to na malowane na warstwach Dodge/Burn
Co dokładnie zrobił autor to ciężko jest odgadnąć, sposobów na uzyskanie takiego efektu jest sporo. Wygląda to jak użycie efektu 'tone mapping' z Photomatixa, pewnie jeszcze do tego ręczne poprawki w PS np. kontrasty czy poziomy poszczególnych elementów.
Na koniec aby rozmyć tło najprościej użyć efektu 'lens blur' z Photoshopa. Symuluje to małą głębię ostrości. Trzeba dokładnie zaznaczyć pierwszy plan i zrobić maskę głębi ostrości.
Kiedyś z nudów takie bzdety robiłem, tyle że bez użycia Photomatixa, wszystko w PS.
fajne, jeszcze tylko pokaz jak wygladalo oryginalne zdjecie![]()
a czy to czasem nie ma troche wspólnego z makietowaniem? gdzieś były już tutoriale na ten temat
Tzn. tak teoria mówio praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się
MMM dzięki za obecność i krótkie wytłumaczenie
kiedyś widziałem twoje zdjęcia na innej stronie takich samochodów chyba na śmietnisku jeden na drugim i to robiło zajeb*** efekt
chyba będzie trzeba sie pobawić skoro mówisz ze wszystko da radę zrobić w PSie![]()