Pokaż wyniki od 1 do 10 z 206

Wątek: Gripy Phottix - zamienniki gripów do Canona

Widok wątkowy

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez takpoprostu Zobacz posta
    phottix super wykonany ale coś go nie dopracwali... gdzieś jakieś zwarcie ? skoro pobiera prąd to co ? na dwóch naładowanych aku będę robił tyle co na jednym bez gripa ? bez sens....
    Po dłuższej przerwie pokazał się znowu w ofercie model dla xxD np. w FotoMolit
    Piszą, że to nowa wersja, może jednak coś poprawili ?.
    takpoprostu, czy możesz sprawdzić na swoim opakowaniu czy jest tam "Premium Series" ? Nie wiem czy ma to jakieś znaczenie.

Gripa używałem dotąd jedynie z 450d, legalnego canona i też mnie parę razy wykiwał. Przestałem wkładać równocześnie dwie baterie i liczba zdjęć w zasadzie powróciła do normy. Wychodzi na to, że elektronika gripa pobiera jednak energię w stanie spoczynkowym, wydaje mi się, że szczególnie podejrzana może być jej część odpowiadająca za równomierny stan naładowania baterii, chociaż nie mam pojęcia czy jej działanie polega na inteligentnym przełączaniu się na to źródło, które w czasie pracy ma nieco wyższe napięcie czy też po bandycku bardziej naładowana bateria po prostu doładowuje tą słabszą a to niestety jest dość energochłonna sprawa.

A może jakiś guru od słabszych prądów się wypowie bardzej fachowo ?
    Pozdrawiam Andrzej
    Ostatnio edytowane przez andrzej3k ; 24-04-2009 o 02:54

Uprawnienia umieszczania postów