Strona 13 z 21 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 206

Wątek: Gripy Phottix - zamienniki gripów do Canona

Bywalec Awatar Dilbercik
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

dlatego ciezkie szkla maja mocowanie na statyw... i nie ma problemu...
    Canon 55D, kilka tamronow, kilka canonow, troche stalek, troche zoomow, dwie zarowki i 0 umiejetnosci fotograficznych (RP,R7,R8,R5/Sigma RF 18-50, EF A 28,35,135/Canon RF 16,24,35,50,85,100L Macro, 70-200F4L, 100-500L) 24-105f4L, 24-105f2.8L

Bielu
    Guest

Domyślnie

To mój pierwszy post na tym forum, zatem witam wszystkich !
    A propos gripów Phottix, mam następujący problem - mam Caona 20D, po włożeniu dwóch w pełni naładowanych baterii do gripa po tygodniu (aparat leży na półce nieużywany) baterie są całkowicie rozładowane, po włączniu aparatu baterii wystarcza na kila zdjęć i aparat się wyłącza. Czy ktoś spotkał się z takim problemem ?

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bielu Zobacz posta
    To mój pierwszy post na tym forum, zatem witam wszystkich !
    A propos gripów Phottix, mam następujący problem - mam Caona 20D, po włożeniu dwóch w pełni naładowanych baterii do gripa po tygodniu (aparat leży na półce nieużywany) baterie są całkowicie rozładowane, po włączniu aparatu baterii wystarcza na kila zdjęć i aparat się wyłącza. Czy ktoś spotkał się z takim problemem ?
    Bylo gdzies o tym, ze po skonczenu zdjec lepiej wyjmowac baterie z gripa, bo sie rozladowuja.

Początki nałogu Awatar Fotofil
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    ...byl przeprowadzony taki test i faktycznie przy pewnych warunkach wyszlo ze zdjecia robione z zestawu aprat+grip+statyw byly mniej ostre od tych bez gripu w zestawie.
    Gniazdo statywowe sluzy nie tylko do mocowania do statywu, sa jeszcze radia, szyny, itp.
    W tej opinii jest 100% racji.
    „Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając
    wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistości.”
    Henri Cartier-Bresson

Początki nałogu Awatar GhostRider
    Miasto
    Tarnow - okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Bylo gdzies o tym, ze po skonczenu zdjec lepiej wyjmowac baterie z gripa, bo sie rozladowuja.
    Nie tylko z gripa - w ogóle z koszyka.

Ja to zaobserwowałem jakiś czas temu i myślałem, że coś nie tak z akumulatorami, ale się okazało, że to wina właśnie gripu.

Od tej pory akumulatory wyjmuję z koszyka.

Nie wiem jak to jest możliwe, że się w nim rozładowują, ale tak już jest. Może coś tam Chińcyki źle zlutowali
    Moje zdjęcia na forum
    7d 17-35 18-135STM 35/2 50/1.8 85/1.8 100/3.5 70-200/4 580EXII
    http://jaceklosko.blogspot.com/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GhostRider Zobacz posta
    Ja to zaobserwowałem jakiś czas temu i myślałem, że coś nie tak z akumulatorami, ale się okazało, że to wina właśnie gripu.

Od tej pory akumulatory wyjmuję z koszyka.

Nie wiem jak to jest możliwe, że się w nim rozładowują, ale tak już jest. Może coś tam Chińcyki źle zlutowali
    Czy sytuacja z rozładowujacymi akumulatorami zdarza się jedynie przy zamiennikach czy także z orginalnym Gripem??
    30D + 17-40L+ Plástico Fantástico

Miasto
    Tarnow - okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ostrowin Zobacz posta
    Czy sytuacja z rozładowujacymi akumulatorami zdarza się jedynie przy zamiennikach czy także z orginalnym Gripem??
    Nie wiem - nie mam oryginału. Ale chyba nie (może dlatego oryginał tyle kosztuje )
    Moje zdjęcia na forum

Początki nałogu Awatar Fotofil
    Miasto
    3city

Domyślnie

Używam tej chińskiej podróby od dość dawna i dość intensywnie. U mnie nie występuje efekt rozładowywania akumulatorów o którym piszecie. Mam je cały czas w gripie.
    „Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając
    wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistości.”
    Henri Cartier-Bresson

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Ja mam oryginał BG-E2N, akumulator cały czas w gripie i nic się nie rozładowuje samo. Chyba, że mówicie o paluchach - to nie wiem, nie potrzebowałem jeszcze z nich korzystać.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Miasto
    Tarnow - okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fotofil Zobacz posta
    Używam tej chińskiej podróby od dość dawna i dość intensywnie. U mnie nie występuje efekt rozładowywania akumulatorów o którym piszecie. Mam je cały czas w gripie.
    No i to jest cenna informacja - czyli nie wszystkie gripy rozładowują akumulatory

Cytat Zamieszczone przez mate00sh Zobacz posta
    Ja mam oryginał BG-E2N, akumulator cały czas w gripie i nic się nie rozładowuje samo. Chyba, że mówicie o paluchach - to nie wiem, nie potrzebowałem jeszcze z nich korzystać.
    Ale to chyba nie ma znaczenia, ale nie wiem

Wg mnie coś jest źle zrobione w Phottixach - bo wychodzi, że pobierają one prąd - tylko jak - jeżeli aparat jest wyłączony.

Ja odpiąłem grip od aparatu, wyciągnąłem koszyk z akumulatorami i tak zostawiłem. Rozładowały się
    Moje zdjęcia na forum

Strona 13 z 21 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów