Pokaż wyniki od 1 do 10 z 206

Wątek: Gripy Phottix - zamienniki gripów do Canona

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GhostRider Zobacz posta
    Bzdurny argument To coś co ma napis Canon nie może się zepsuć? No człowieku...
    Oczywiście, że może. Tyle, że ja o takim przypadku jeszcze nie słyszałem.

A jeżeli nie miałeś tego gripa w rękach to nie pisz takich bzdur.
    "Manie" w ręku niczego nie gwarantuje. Oryginalne gripy są intensywnie użytkowane przez bardzo wiele osób od długiego już czasu. Dopiero ten fakt daje mi poczucie pewności sprzętu. To, że go potrzymam i posłucham, czy nie trzeszczy, niewiele wnosi.
    Ja nie miałem w rękach oryginału to się nie wypowiadam - na pewno jakościowo jest świetny - w to nie wątpię. Ale jeżeli biorę do ręki to badziewie za 200zł i nic nie trzeszczy, wszystko jest spasowane i co najważniejsze - TO DZIAŁA - no to nikt mnie nie przekona, żeby płacić więcej za to samo.
    Ależ ja nie mam zamiaru Cię przekonywać. Szczególnie, że nikt Cię nie przekona. Kupuj co chcesz. To przecież Twoje pieniądze.
    Jak się wnerwię to kupię oryginalny i porównam
    Spoko! Tylko niech to porównanie potrwa tak kilka lat intensywnego używania obu sprzętów. Najlepiej każdego po kilka egzemplarzy. Wtedy to będzie miało jakiś sens.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Fotofil Zobacz posta
    Miałem i oryginał i Deltę. Żadnej różnicy oprócz napisu Canon. Męczyłem ten drugi bardzo długo i nic się nie działo, Dlatego właśnie do nowego aparatu kupiłem podróbę za 199zł.
    I fajnie, że Ci się udało. Cieszę się. Jednak na forum bez problemu znajdziesz relacje osób, które miały różne przejścia z "zamiennikami". A znajdź mi takiego, któremu się oryginał popsuł.

Edit: Mój Tamron też, kiedy go kupiłem, nie trzeszczał i wyglądał całkiem solidnie. I był bardzo ostry. No, ale to można o nim napisać wyłącznie w czasie przeszłym. Wtopiłem jakieś 1100 zł. Tak się skończyła moja przygoda w pseudooszczędzanie.
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 21-09-2008 o 17:25 Powód: Automerged Doublepost
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Uprawnienia umieszczania postów