Ja nie sprawdzałem na 511, u mnie dwie pozostawione pastwie losu 511 padają jednocześnie. W gripie, oczywiście.![]()
Ja nie sprawdzałem na 511, u mnie dwie pozostawione pastwie losu 511 padają jednocześnie. W gripie, oczywiście.![]()
C 5D + C 40D + S 8/3.5+ T 28-75/2.8 + C 50/1.4 + C 85/1.8 + Helios 58/2 + Tair 11-A 135/2.8
& C 430 EX II + 2x4GB Ext III + 3x4GB Ultra II + dużo chęci + mało czasu... ;-)
:: Galeria zdjęć :: Prognoza pogody
U mnie nic nie pada ... grip jest u mnie podpięty od dłuższego czasu , praktycznie zawsze przełącznik w gripie jest na on - zapominam wyłączać , aku ładuje raz na tydzień fotografuje różnie czasem kilka zdjec w ciągu dnia a czasem koło ~400 ale średnio mocy starcza na tydzień .
EOS 40D + Grip + T10-17 fisheye + C50 f1.8 + 5000AF x2 + compudaypack + Macbook Pro
Jestem od 2 tyg. szczęśliwym posiadaczem BG-E4 phottixa.
Na razie, mijają 2 tygodnie, na liczniku 700 zdjęć. W środku 2 padliny 511 maxcella ( 2 letnie ). Zauważyłem że czasem pasek baterii jest cały, a parę razy widziałem że jest tylko połowa. Dziś rano świecił cały. Więc jako takiego rozładowywania nie stwierdzam puki co.
Jakościowo - mając porównanie z deltą przy 30D- jest sporo lepiej, zwłaszcza w kwestii luzów i spasowania.
Miałem Ci ja kiedyś oryginał przy 30D. Czuło się go w łapie ciut lepiej, ale za taką cenę, z Phottixa jestem bardzo zadowolony.
niedzialajace kolko w puszcze zdarzylo sie i u mnie ostatnio po raz pierwszy przy ORYGINALNYM bg-e5 przy 450d
wiec widac winny jest grip, niewaznie jaki
450d/ bg e5/ 50 1,8/ kitIS
nie jestem oplacony, a szkoda
to zapewne jakis problem stykow albo softu lub jedno i drugie, zdarza sie
oft:
btw z samochodow to mam doczynienia z Skoda i Toyota na co dzien, i te nie sa awaryjne :*
450d/ bg e5/ 50 1,8/ kitIS
Witam. Stoje przed wyborem gripa do mojej 30. Oryginał drogi jak na moją (nauczycielską) kieszeń dlatego zastanawiam sie nad zamiennikiem. I tu zaczynają się schody - Phottix czy Alpha. Porównywał ktoś organoleptycznie te dwa gripy? Który lepszy?
Kiedyś tu była stopka:-)
Ja niedawno kupiłem phottixa i jestem na tak. Nie jest to oryginał, ale jest dobrze wykonany, tak samo wygodny, funkcjonalny, u mnie nie rozładowywuje akumlatorów, kosztował 299 więc nie jest źle.
Magia zdjęć
Sprawa jest prosta. Jeżeli aparat fotograficzny jest twoim narzędziem pracy, to kupujesz oryginalny grip. Natomiast jeśli jesteś naturszczykiem w świecie fotografii, możesz sobie pozwolić na prawie 3 razy tańszy zamiennik, gdyż sporadycznie zdarzające się zawiechy wytłumaczysz sobie właśnie tą niższą ceną. A baterie można wyjmować z gripa. Nawet sam Canon zaleca wyjmowanie baterii z aparatu, gdy wiadomym jest, że nie będziemy pstrykali przez dłuższy czas. To tyle w temacie zamiennik oryginalnego gripa a sprawa Polska.
Może trochę za późno... Nie znam Alphy, ale zastawiam się czy w przypadku wymienionych przez Ciebie zamienników nie jest tak, jak z lampami Fomei i Sunpaka, czyli czy różnica nie sprowadza się tak naprawdę do innego logo. Ja używam Phottiksa i MeiKe, no i właśnie mam wrażenie, że cała różnica pomiędzy nimi to nazwa.
Jako świeżak na forum witam wszystkich serdecznie !
Czy ma ktoś możliwość zrobienia fotki elektronice grip'a Phottix'a ?
Zamierzam w przyszłym miesiącu nabyć ww, i ciekawy jestem jak on działa, tzn w jaki sposób jest mierzone napięcie baterii w gripie ? (przez jaki element elekt.)
Zdjęcie pozwoliło by mi również ocenić w sytuacji kiedy grip będzie mi rozładowywał baterie czy da się go naprawić czy trzeba będzie samemu dorobić elektronikę.
W grip'ie są dwa gniazda na baterie, przy założeniu że korzystamy tylko z jednej baterii ma znaczenie w które gniazdo ją włożymy ? Będzie działała w obu ?
Pozdrawiam
artur