Strona 14 z 21 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 206

Wątek: Gripy Phottix - zamienniki gripów do Canona

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GhostRider Zobacz posta
    Ja odpiąłem grip od aparatu, wyciągnąłem koszyk z akumulatorami i tak zostawiłem. Rozładowały się
    To juz jakas bzdura z tym koszykiem, jak moga sie rozladowac baterie w samym koszyku? - skoro styki koncowe wisza w powietrzu. Musiales jakos zewrzec obwod stykow z koszyka, np zostawiles koszyk z bateriami w saunie, przylozyles do jakiejs metalowej listwy, wrzuciles koszyk do plecaka z jakims zelastwem albo masz juz tak zjechane akumulatory ze sie szybko rozladowuja na powietrzu.

Początki nałogu Awatar GhostRider
    Miasto
    Tarnow - okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    To juz jakas bzdura z tym koszykiem, jak moga sie rozladowac baterie w samym koszyku? - skoro styki koncowe wisza w powietrzu. Musiales jakos zewrzec obwod stykow z koszyka, np zostawiles koszyk z bateriami w saunie, przylozyles do jakiejs metalowej listwy, wrzuciles koszyk do plecaka z jakims zelastwem albo masz juz tak zjechane akumulatory ze sie szybko rozladowuja na powietrzu.
    Wrzuciłem do wody i zamroziłem

Grip leży na półce - także za wilgotno to nie ma raczej

Jakby się rozładowały w gripie to ok, ale właśnie u mnie nawet nie w gripie się rozładowują - nie pisałbym takich rzeczy, gdybym nie sprawdzał - może ja mam już mega walnięty grip. Ale zrobię jeszcze taki test - włożę aku to koszyka na 3 dni i się zobaczy ;-)
    Moje zdjęcia na forum
    7d 17-35 18-135STM 35/2 50/1.8 85/1.8 100/3.5 70-200/4 580EXII
    http://jaceklosko.blogspot.com/

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

To ja może jeszcze inaczej zaproponuję - połóż baterie bez koszyka i sprawdź, czy się nie rozładują.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Początki nałogu Awatar GhostRider
    Miasto
    Tarnow - okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mate00sh Zobacz posta
    To ja może jeszcze inaczej zaproponuję - połóż baterie bez koszyka i sprawdź, czy się nie rozładują.

No niestety nie - za dobre są

Teraz ich nie używam, ale kolega bierze je do lampy i tak z 200 zdjęć robi na jednym komplecie - czyli Twój test nie przejdzie
    Moje zdjęcia na forum
    7d 17-35 18-135STM 35/2 50/1.8 85/1.8 100/3.5 70-200/4 580EXII
    http://jaceklosko.blogspot.com/

Bielu
    Guest

Domyślnie

Dziękuję wszystkim za odpowiedź. Widzę, że zdania uczonych są podzielone
    Teraz się zastanawiam czy wysłać gripa do reklamacji czy dać sobie spokój bo po prostu "te typy tak mają"

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

ja to mało że z koszyka wyciągam, mało że z plecaka wyciągam, to jeszcze żeby gadać umiały wyciągnąłbym je z domu na piwo... nie no co za bzdury...?? i ja to czytam...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    W ksiazkach o tym pisza i wynika to z fizyki - im dalej gniazdo statywowe od osi obiektywu tym mniejsza sztywnosc miedzy tymi punktami. Tutaj sprawe pogarsza fakt, ze grip jest po prostu elementem nieintegralnym, a sposob jego mocowania zwieksza ryzyko drgan zwlaszcza w kadrach pionowych.
    W jakiejs gazecie kiedys byl przeprowadzony taki test i faktycznie przy pewnych warunkach wyszlo ze zdjecia robione z zestawu aprat+grip+statyw byly mniej ostre od tych bez gripu w zestawie.
    Gniazdo statywowe sluzy nie tylko do mocowania do statywu, sa jeszcze radia, szyny, itp.
    Wlasnie cos mi na statywie bardziej drga obraz w trakcie robienia zdjecia, mam caly czas wpiety grip z 2x aku. Na statywie 400L F5.6 + 20D z tym gripem. Musze sprawdzic bez niego.. A wydawalo mi sie, ze z gripem jest ciezej i lepiej - wtedy migawka ma mniejszy wplyw na poruszenie calym zestawem :/ Jak widac jednak chyba nie.

Początki nałogu Awatar takpoprostu

Domyślnie

Czy ktoś się uporał z rozładowywaniem baterii w gripie ? Zakupiłem i mam to samo... Mimo że grip jest na OFF bateria dedykowana się pomalutku rozładowuje... Na jednej baterii z gripem zrobiłem ok. 100z zdjęć i pokazuję że już połowa zużyta... bez gripa robiłem ok 400 i pokazywało że połowa wyłaowana.... przy ok. 650- 700 aparat siadał. Idzie do mnie zakupiona druga bateria dedykowana, ciekawe wtedy jakie osiągi będą.
    *t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*

Początki nałogu Awatar endrju
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Baterie od nieużywania z wyłączonym gripem i aparatem rozładowują się samoczynnie.
    2xaku, ech.
    C 5D + C 40D + S 8/3.5+ T 28-75/2.8 + C 50/1.4 + C 85/1.8 + Helios 58/2 + Tair 11-A 135/2.8
    &
    C 430 EX II + 2x4GB Ext III + 3x4GB Ultra II + dużo chęci + mało czasu... ;-)

:: Galeria zdjęć :: Prognoza pogody

Początki nałogu Awatar takpoprostu

Domyślnie

phottix super wykonany ale coś go nie dopracwali... gdzieś jakieś zwarcie ? skoro pobiera prąd to co ? na dwóch naładowanych aku będę robił tyle co na jednym bez gripa ? bez sens....
    *t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*

Strona 14 z 21 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów