Pokaż wyniki od 1 do 10 z 52

Wątek: Pomoc w wyborze optyki w zakresie 17(18)mm - 70 (lub trochę więcej)mm

Mieszany widok

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie

W momencie pisania słowa "wynalazek" w stosunku do 17-85, byłem już po osobistym "teście" tego szkła. Nie wiem, czy trafiła mi w ręce kiepska sztuka, ale naprawdę jakość techniczna fotek była marna. Wierz mi, wiem jak robić zdjęcia i jak je oceniać pod kątem technicznym. A tu wyszło kiepsko (chociaż na 85mm mile mnie ten obiektyw zaskoczył). W sumie to nie dziwię Ci się, że bronisz tego szkiełka. Sam się długo zastanawiałem nad jego kupnem. Jeśli trafiła Ci się dobra sztuka, to tylko się ciesz i nie patrz na wszelkie szpile wsadzane temu obiektywowi na różnych forach (często tak jak napisałeś - pisane przez ludzi, którzy widzieli ten obiektyw w najlepszym razie na YouTube). Swoją drogą - kiepskie to czasy, w których sukcesem jest trafienie na dobry egzemplarz. Kiedyś standardem była jakość, marginesem były sztuki wadliwe. Dziś niestety jest odwrotnie.
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

jac+: Dziekuję za odpowiedź. Twoje spostrzeżenia są bardzo trafne Pozdrawiam.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jac+ Zobacz posta
    ...
    Swoją drogą - kiepskie to czasy, w których sukcesem jest trafienie na dobry egzemplarz. Kiedyś standardem była jakość, marginesem były sztuki wadliwe. Dziś niestety jest odwrotnie.
    A jakie miałeś wczesniej możliwości oceny? Szkła się zrobiły kiepskie od czasu, kiedy cyfra zostawiła kolorowy analog daleko w tyle, a każdy użytkownik dostał do ręki potężne narzędzie badawczew postaci 100% powiększeń na monitorze :-D

Uprawnienia umieszczania postów