Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 49 z 49

Wątek: 1d mk II i cyrk z AF

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

^^^^ Oby już nie było niespodzianek .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany

Domyślnie

Dlatego poszedł do serwisu, Bykowski wiózł go nawet do sprawdzenia na Żytnią. Jak mnie zapewnił, współpracują ze sobą (Bykowski naprawia dla nich starsze modele canona).

Początki nałogu Awatar don
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

a dla mnie nawet jak sie ma pozlacane styki to zawsze moze szlag trafic rzeczy martwe. rzadkosc sugeruje, ze moze akurat Tobie sie to moze zdarzyc, nawet jesli szansa jest 1 do 10000. i wg mnie po po pierwszym pstrykaniu jakby cos nie dzialalo to mozna miec pretensje do sprzedajacego, ale jak po 2000 klatek cos nie dziala to juz albo wina losowa albo wina uzytkownika.
    Moja CaroLina

Zablokowany

Domyślnie

Znów wracasz do punktu wyjścia, przecież wyjaśniałem, że puszka przed serwisem działała wyśmienicie w dobrym świetle, po zakupie używałem jej TYLKO w takich warunkach. Jak więc twoim zdaniem miałem stwierdzić niepospolitą skądinąd dolegliwość? Stwierdziłem ją po czasie, a właściwie zrobił to nowy właściciel. Oddał, ja oddałem kasę, ten kto mi ją sprzedał przedstawił swój punkt widzenia i koniec. Nikt na nikogo błotem nie rzuca. Ja się cieszę, że tanio usterkę usunięto i tyle. Zdobyłem doświadczenie odnośnie zakupów używek i już.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Pucha dziś wróciła od Bykowskiego. Sprawdzał, rozkręcił, wyczyścił, nadziwił się i odesłał z diagnozą - już działa. Rzeczywiście Af pracuje normalnie, łapie ostrość. Bykowski nie wie, co mogło być powodem zakłóceń w pracy Af. Zapewnia, że pozłacane styki w tej puszcze niezwykle rzadko fundują tego typu atrakcje. Suma summarum zapłaciłem 200 złotych (łącznie z kosztami wysyłek i czyszczeniem matrycy, które zrobiłem). Pucha działa i po problemie. Zjawisko nie zostało jednak w żaden sposób wyjaśnione.
    Gratuluje!
    Ja miałem analogiczną sytuację z moim komputerem w pracy ostatnio. Miał pewne fochy dot. obsługi dysków. Podejrzewać można było: dyski, kable, płytę główną. Tak w skrócie. Pomogło - przedmuchanie powietrzem i chyba pozytywne nastawienie

Coś już napisał
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Witam, w temacie zwrotow, przepisy mowia jasno, sprzedajacy zobowiazany jest na zasadzie rekojmi (30 dniowej), chyba, ze w umowie wylaczy swoja odpowiedzialnosc. Nie ma tu znaczenia, zawarcie tranzakcji w formie umowy pisemnej czy ustnej, nawet w przypadku ustnej sa slady (chodzi o rozpoczecie biegu) - dotyczace daty zawarcia umowy. W ramach rekojmi mozemy domagac sie od sprzedajacego usuniecia usterki / wady na jego koszt, nawet odstapienia od umoiwy i zwrotu swiadczen, w przypadku "wady ukrytej" lub braku mozliwosci naprawy (podejmujac probe naprawy). Tak wiec podsumowujac, zarowno himi mogl sie tego domagac od osoby od ktorej kupi, jak i osoba,ktora kupila od niego mogla miec naprawiony przez himiego korpus.

pozdrawiam,
    dariog

ps. dlatego warto zawsze spisywac umowe, miec fakture itp. strona dowodowa jest wowczas znacznie uproszczona

Coś już napisał
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Male sprostowanie, 30 dniowy termin REKOJMI biegnie nie od zakupu ale od momentu zauwazenia / wady/ usterki

pozdrawiam,
    dariog

Początki nałogu Awatar djcargo
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Dobrze, że tylko tak się skończyło

Ale chłopaki mają rację - mogło się to wysypać już w trakcie Twojego używania - no bo czemu niby nie? Tym bardziej, że szpec serwisant sam nie wiedział co jej było (a naprawił), więc pewnie gdzieś coś się przykurzyło - a nie upadł - czego się kurczowo chwyciłeś. Nie jestem ani po jednej, ani po drugiej stronie, ale każdy by tak chciał - kupić, poużywać jak najdłużej aż się zepsuje i oddać sprzedającemu (ja też ...
    Regulamin pkt 8.

Zablokowany

Domyślnie

Aleście odkopali wątek chłopaki....Ta puszka już pewnie jest na drugim końcu świata. Po tej mojej akcji używałem jej jeszcze trochę, potem kupił ją - oczywiście sprawdzając osobiście - jeden forumowiczów. Dziś foci już chyba 1dIII a dwójka przeszła zdaje się jakiś komis i straciłem ją z oczu. To była dziwna przypadłość, której nie widziałem nigdy wcześniej i nigdy później (miałem potem dwie 1d2, 1d1 oraz dwa deesy). Już zapomniałem o tamtej transakcji, ale temat widzę wciąż żywy

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów