Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 49

Wątek: 1d mk II i cyrk z AF

Bywalec Awatar Shrek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Dziękować za odpowiedź. Mogę się podzielić, znalazłem w sieci fajny sofcik,
    odpalamy, podajemy ścieżkę do RAWa i wyskakuje nam okienko z liczbą klatek.

Sprawdzony, podaje z przyrostem każde kolejne kliknięcie, do tego zgadza mi się
    dokładnie z informacją z serwisu od młych panów

http://www.gm.internetdsl.pl/soft/Licznik_1D.zip

Podaję dla potomnych, gdyby komuś okazało się przydatne, to drzwi otwarte
    EOS R | EF-s 10-18 IS STM | RF 24-105 f/4L IS USM | EF 70-200 f/2.8L IS USM | 580EX II

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Zatem prostuję i pytam - miał ktoś takie perypetie?
    ja miałem podobne. dwa śluby robiłem tą puszką i w średnich i dosyć ciężkich warunkach spust pionowy szybciej ostrzył i "cykał" niż główny. do tego puszka sobie nie radziła w ciemnych salach razem z lampą, gdzie 40d bez problemu ostrzył. okazjonalnie miałem tą puszkę więc nie przejąłem się bardzo, aczkolwiek dosyć uciążliwe to było. wydaje mi się że główny spust był już wyrobiony, chociaż po 50 tysiącach nie powinno się z nim nic dziać. daj znać na priv od kogo ta puszka, bo tą która ja miałem też miałem od użytkownika CB.
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Bywalec Awatar toma20D
    Miasto
    Poland

Domyślnie

Po prostu nie wierzę, że poprzedni właściciel nie miał żadnych kłopotów z AF-em tej puszki. Sprzedał ją mimo jej doskonałego stanu niedrogo - 4,5 koła za puchę z 18 tysiącami klat.miała być z papierami - nie była, ]

Himi….czytając Twoje posty odnoszę wrażenie ze manipulacja faktami jest Ci bardzo bliska …zapomniałeś o paru istotnych elementach które zmieniają całkowicie obraz zaistniałej sytuacji..
    -po pierwsze od samego początku proponowałem Ci przyjazd do mnie i przetestowanie body co jest wg. mnie nieodzowne przy zakupie…postanowiłeś inaczej …

-po drugie sprzedając Ci body stan licznika wynosił dokładnie 15 699 klatek …….a przy Twojej dalszej sprzedaży 18 500 czyli zrobiłeś 2800 zdjęć. .to tak apropo znikomego używania body ,..lezal na półce

-po trzecie body kupiles pod koniec lipca i pomimo żekomych watpliwosci w dniu zakupu o ktorych teraz rozprawiasz ani razu nie skontaktowales sie ze mnaą ..zapomniales rowniez dodac ze dzwonilem do Ciebie pytajac czy puszka doszla i czy wszystko jest ok ,

-po czwarte do body dostales caly soft i wszystkie papiery , okablowanie ,dodatkowe akumulatory
    - jedana prawda to fakt ze body nie otrzymales w firmowym kartonie ...wynika tylko i wylącznie z faktu ze byl uszkodzony ( lezal w piwnicy ) poza tym uznalem ze skoro wybrales forme przesylki kurierskiej jako sposob dostawy to bezpieczniej bedzie zapakowac body w dwa grube kartony wypelnione folia babelkowa..

Miales swiadomosc ze kupujesz body uzywane i tak jak Ci to juz dwa dni wczesniej pisalem w naszej korespondencji body nie posiadalo ani przed ani w dniu sprzedazy zadnej ukrytej wady a w przeciagu 1,5 mc i zrobieniu 2800 zdjec wszystko sie moglo zdarzyć

P.S wypadaloby z czystej przyzwoitosci zapytac mnie o zgodę na publikację wykonanych przez ze mnie zdjec body ktore umiesciles jak swoje przy dalszej sprzedazy
    Ostatnio edytowane przez toma20D ; 05-09-2008 o 21:26
    pozdrawiam

Tomasz

Canon 1D Mark IV, Canon 1DsMark III , i trochę szkiełek L Gitzo 5541LS

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

No to chyba mamy problem :-?.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Nie problem, tylko jak zwykle sa dwie strony medalu a widzowie ocenic musza sami gdzie lezy prawda, jesli nie po srodku ;-)

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

myślę, że jednak nie my tu powinniśmy oceniać strony, tylko sami między sobą powinni to sobie wyjaśnić.
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Zablokowany

Domyślnie

Cóż kolego toma20d, ani razu nie podałem na forum twojego nicka, to sprawa między nami - tak sądziłem. Opisałem jedynie okoliczności transakcji, by userom wyjaśnić zawiłość sprawy. To, że rozwinęła się niepotrzebnie dyskusja moralno - etyczna w tym wątku - to nie mój zamysł i zamiar. Nie lubię prania brudów na forach, ale skoro sam wychodzisz z tym do ludzi to proszę:

Przebieg podany przez ciebie jako wyjściowy - sprzedażowy to twoje pobożne życzenie. Zdaje się, że nawet ogłaszając się podawałeś 17 tysięcy (ręki sobie uciąć nie dam ile dokładnie). Kupiłem od ciebie body z zapewnieniem, że to polska dystrybucja w kartonie i pełnym kompletem. Prawdą było jedynie to, że jest to pełen komplet. Ani papierów, ani kartonu nie było. To pierwsza i bardzo istotna (myślę o dokumentach) sprawa tej transakcji. Mżonki o ,,piwnicy'' możesz sobie darować. Myszy pewnie zjadły karton i dowód zakupu...

Po zakupie poinformowałem cię, że puszka doszła i jest ok. Zaraz po zakupie. Chyba nie wyobrażasz sobie,. by godzinę po zakupie dokładnie sprawdzić puchę. Przecież nie ukrywałem, że przed urlopem puszka pracowała - ja zarabiam na zdjęciach - pracowała bardzo dobrzrze w warunkach outdoorowych - zdajesz się czytać wybiórczo to, co napisałem. Niem fociłem nią we wnętrzach. Kilka klat, które zrobiłem wzbudziło moje wątpliwości, ale zrzuciłem to na karb mojej winy technicznego wykonania - ostrzenia. Później byłem na wakacjach, po których puszkę wystawiłem.

Tak przyznaję - oparłem ogłoszenie na CB na twoim zdjęciu - nie miałem drugiej puszki, by sfocić tego marka. Nie sądziłem, że to aż taki problem. Skoro tak, przepraszam. Mea culpa.

Później już po zwrocie przez kupującego (bez szemrania oddałem pieniądze, nie wmawiałem człowiekowi, że otrzymał doskonały sprzęt, a teraz może mnie całować w zad) skontaktowałem się z Tobą. I co? Solenne zapewnienia, że przecież dostałem super sprawne body. Postaw się na moim miejscu. Nie jestem dzieckiem, nie oddaję zabawki, bo mi się znudziła i opatrzyła. To moje bodaj dziesiąte body i pierwsza tak nieprzyjemna sytuacja.

Wada, którą ma puszka nie jest zabrudzeniem matrycy, ani obluzowaniem lustra,czy ryską na LCD. Puszka nie nabawiła się jej od mojego (tak demonizowanego przez Ciebie) tysiąca (może dwóch) zdjęć, musiała ją mieć wcześniej. Jestem tego pewien. Serwisant pierwsze o co spytał to upadek. I mnie opadły ręce. Opadają i teraz, bo muszę rozpisywać się w temacie nie wiadomo po co. Wtopiłem kawał pieniądza i już się z tym pogodziłem. Nauczyło mnie to znów czegoś. Tylko proszę, nie udowadniaj mi toma20d, że jestem wielbłądem.

To tyle - przepraszam userów za poboczność wątku, który miał być w swej genezie wątkiem techniczno - awaryjnym. Chciałbym, by dalej nim pozostał, bez konieczności czytania go od dzisiaj w ,,pralni''. Może za czas jakiś (czego nikomu nie życzę) czyjaś puszka również będzie cierpieć na podobną dolegliwość i sobie tu zajrzy. Pozdrawiam.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shrek.pl Zobacz posta
    Dziękować za odpowiedź. Mogę się podzielić, znalazłem w sieci fajny sofcik,
    odpalamy, podajemy ścieżkę do RAWa i wyskakuje nam okienko z liczbą klatek.

Sprawdzony, podaje z przyrostem każde kolejne kliknięcie, do tego zgadza mi się
    dokładnie z informacją z serwisu od młych panów

http://www.gm.internetdsl.pl/soft/Licznik_1D.zip

Podaję dla potomnych, gdyby komuś okazało się przydatne, to drzwi otwarte
    A ja dla potomnych napiszę że programik przynajmniej z 1D Mark III nie działa. Liczba, jaką podaje to zero - zarówno przy JPEG, jak i RAW.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jagular Zobacz posta
    A ja dla potomnych napiszę że programik przynajmniej z 1D Mark III nie działa. Liczba, jaką podaje to zero - zarówno przy JPEG, jak i RAW.
    Ale to przecież było wiadomo, działa dobrze ze wszystkimi puszkami do 1DmkIII.
    Jarek

Zablokowany

Domyślnie

Pucha dziś wróciła od Bykowskiego. Sprawdzał, rozkręcił, wyczyścił, nadziwił się i odesłał z diagnozą - już działa. Rzeczywiście Af pracuje normalnie, łapie ostrość. Bykowski nie wie, co mogło być powodem zakłóceń w pracy Af. Zapewnia, że pozłacane styki w tej puszcze niezwykle rzadko fundują tego typu atrakcje. Suma summarum zapłaciłem 200 złotych (łącznie z kosztami wysyłek i czyszczeniem matrycy, które zrobiłem). Pucha działa i po problemie. Zjawisko nie zostało jednak w żaden sposób wyjaśnione.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów