Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 49

Wątek: 1d mk II i cyrk z AF

Mieszany widok

Zablokowany

Domyślnie

Lukep - nie wiem czy mnie załamałeś czy nie, ale dzięki, liczyłem, ze się odezwiesz znając twoje serwisowe dokonania. Możesz napisać coś więcej o takim defekcie?

Zablokowany

Domyślnie

Koraf - powiem tak. Z 50 1,4 łapał całkiem nieźle nawet przy nocnej lampce na tym ,,lewym spuście''. Czasem odnosiłem nawet paradoksalnie wrazenie, że cos jest ustawione w Cfn co uniemożliwia wykonanie zdjęcia w złych warunkach - tak to mogło wyglądać. Oczywiście nie było takiej blokady w customach, przecież pionowy spust wali az miło w najtrudniejszych nawet warunkach. Ni cholery tego nie rozumiem. Sugestia lukepa jest cenna, ale jestem elektronicznym laikiem, nie wiem w czym rzecz jeśli chodzi o ,,uszkodozny przetwornik A/D na plycie glownej''. ciekaw jestem na ile mnie ta naprawa trafi. Będę jednak zapewne naprawiał. Kurde poprzedni mark (którego mial kupić Koraf) działał piknie.

Zablokowany

Domyślnie

Fuck, czytam w necie, że to jakiś zapewne istotny przetwornik cyfrowo/analogowy. Nie znam się, ale brzmi to nieprzyjaźnie...

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

A kontaktowales sie z kolesiem od ktorego to cacko kupiles?

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    A kontaktowales sie z kolesiem od ktorego to cacko kupiles?
    Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Napisałem do forumowego kolegi (sprzedawcy puszki) kilka maili, oczywiście: - ,,sprzedałem ci dobrą puszkę'', ani słowa o możliwości zwrotu kasy.
    Chyba się kontaktował :-)

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miklo Zobacz posta
    To typowe w takich sytuacjach. Żaden handlarz nie odda Ci pieniędzy, choćby nie wiem co, to zasada numer jeden.
    Kiedyś od jednego kupiłem obiektyw za prawie 4kPLN i przy próbie zwrotu próbował mi wmówić że "nie ma takiej gotówki" żeby mi oddać. Oczywiście na co dzień ma obrót kilka razy większy...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    (....) Żaden handlarz nie odda Ci pieniędzy, choćby nie wiem co, to zasada numer jeden.
    (...)
    Zbytnio generalizujesz IMHO.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miklo Zobacz posta
    No tak - sorki, czytalem i... zapomnialem, ze o tym juz pisal

A co do handlarzy, to sa rozni - sam himi zwrocil kase gosciowi, nie? 8)

Zablokowany

Domyślnie

Sprzęt kupiłem od gościa z naszego forum, nie handlarza. Odpowiedział mi, że nie zgłosiłem sprawy po zakupie i krótko mówiąc ma mnie w d...... Na nic moje wyjaśnienia, że musiał wiedzieć o wadzie, która nie mogła powstać w transporcie ani w moich rękach. Zbywał, teraz milczy. Przykra sprawa, bo dotyczy 4,5 tysiąca złotych. Problemy zgłosiłem mu przed upływem miesiąca, przez większość tego czasu miałem urlop, sprzęt malutko popracował.

Coś już napisał

Domyślnie

zreszta na jakiej podstawie sprzedawca mialby oddac kase? udzielal jakies gwarancji na sprzet? tak to jest z sprzetem uzywanym... moze ulec awarii miesiac po zakupie. Chyba zeby sprzedawca istotnie zatail wade sprzedawanego przez siebie sprzetu

..ale temat dotyczy rodzaju awarii a nie postawy sprzedawcy tego marka

trzymam kciuki himi aby ewentualna naprawa nie byla kosztowna
    pozdrawiam
    350d+grip, tamron 28-75/2.8

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów