Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: [Mik81] Santorini - początki z lustrzanką ...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Lublin/Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewa_olsztyn Zobacz posta
    Pierwsze trzy - bardzo mi się podobają. Powściągliwe w kolorze, naturalne i ładnie skomponowane.
    6 także mi się podoba i wcale mi nie przeszkadza, że niebo nie nazbyt niebieskie. Troszkę więcej ostrości by się zdało...?
    dziękuję za komentarz Co do ostrości - nie pomyślałałem żeby delikatnie w PS poodostrzyc. Adjęcie robione KIT-em wiec na 55mm rewelacji byś nie może...

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Mik nie przejmuj się kitem, rewelacje to mają być na zdjęciach, a nie w plecaku. Zdjęcia muszą mieć kompozycję, kolor, światło, a przede wszystkim to coś, czego nie zapewni nigdy obiektyw, ale oko i wrażliwość człowieka, który go używa. Wydaje się, że masz tę wrażliwość, bo w Twoich rękach początkującego kit dał więcej, niż eLka w niejednych innych doświadczonych rękach.
    Działaj!
    ... i nie zapominaj podostrzyć po zmniejszeniu, to konieczność

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

6 jest wg mnie dobrą kompozycją...aż bym się tam z chęcią przeprowadziła
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Bywalec Awatar tomek1906
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

miałem okazję spędzić tam kiedyś 2 tygodnie, (jeszcze przed bakcylem focenia), po 3 dniach już się męczyłem , pamiętam że widok z najwyższej góry (wulkanu) był powalający, z pierwszej serii zdecydowanie jedynka

Początki nałogu Awatar piotrek72t
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Z ostaniej seri najładniejsze 6, na zdjęciu 4 nie przypadł mi do gustu koloryt zdjęcia -związany z porą dnia , na 5 już jest lepiej ( jesli chodzi o kolorystykę ) ,ale za to zdecydowanie zaciasno w prawej częsci kadru.
    Piotr Talarczyk
    1ds III 1d

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Lublin/Wawa

Domyślnie

ewa_olsztyn: dziękuję za ciepłe słowa, jak teraz sobie przeczytałem co napisałem to odniosłem wrażenie ze zwalam winę na sprzęt.

Paenka: tam naprawdę jest bardzo ładnie .. ale strasznie gorąco i nudno na dłuższą metę. Większość mieszkańców mieszka poza wyspą a tylko na sezon turystyczny przeprowadza się na Santorini i otwiera jakąś działalność. Dziękuję za komentarz

tomek1906: Ja na szczescie juz po połknięciu bakcyla focenia i z lustrzanką tam byłem.. ale jak teraz pzreglądam fotki to bym pojecahł tam na wasnie 2 -3 dni z lapem i szklarnią.. myslę że dużo lepsze efekty by mi się udało uzyskać. Dziękuję za komentarz.

piotrek72t: to fakt ze zdjęcia robione były w okolicach południa i niestety są wyprane z kolorów - tak jak wspomniałem miałem mało czasu i niestety nie ja porę dnia wybierałem. Co do ciasnego kadru na 5 - faktycznie gdyby było wiecej z prawej strony zdjęcia by "bardziej oddychało". Dziekuje za oceny.
    60D + 400D(BG-E3) + macro-kit + T17-50 2.8 + C50/1.8 + C85 1.8 + T55-200 + Samyang 8mm FishEye + 580 EX II + YN565EX + YN560 II + Phottix Strato II Multi + pomniejsze gadżety

Awatar angie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

1 mnie się podoba bardzo

Coś już napisał
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

#1 fajna - reszta to takie lepsze turystyczne ;]
    zazdroszczę wycieczki
    d.es
    onedayone - jeden dzień-jedno zdjęcie

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Lublin/Wawa

Domyślnie

Dzięki za posty. "Lepsze turystyczne" - to ja zwracam uwagę na lepsze.. hehehe ... a ze turystyczne to jak najbardziej w końcu turystą byłem ...
    Pozdrawiam.
    60D + 400D(BG-E3) + macro-kit + T17-50 2.8 + C50/1.8 + C85 1.8 + T55-200 + Samyang 8mm FishEye + 580 EX II + YN565EX + YN560 II + Phottix Strato II Multi + pomniejsze gadżety

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów