Mik nie przejmuj się kitem, rewelacje to mają być na zdjęciach, a nie w plecaku. Zdjęcia muszą mieć kompozycję, kolor, światło, a przede wszystkim to coś, czego nie zapewni nigdy obiektyw, ale oko i wrażliwość człowieka, który go używa. Wydaje się, że masz tę wrażliwość, bo w Twoich rękach początkującego kit dał więcej, niż eLka w niejednych innych doświadczonych rękach.
Działaj!
... i nie zapominaj podostrzyć po zmniejszeniu, to konieczność![]()
6 jest wg mnie dobrą kompozycją...aż bym się tam z chęcią przeprowadziła![]()
Tzn. tak teoria mówio praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się
miałem okazję spędzić tam kiedyś 2 tygodnie, (jeszcze przed bakcylem focenia), po 3 dniach już się męczyłem, pamiętam że widok z najwyższej góry (wulkanu) był powalający, z pierwszej serii zdecydowanie jedynka
Z ostaniej seri najładniejsze 6, na zdjęciu 4 nie przypadł mi do gustu koloryt zdjęcia -związany z porą dnia, na 5 już jest lepiej ( jesli chodzi o kolorystykę ) ,ale za to zdecydowanie zaciasno w prawej częsci kadru.
Piotr Talarczyk
1ds III 1d
ewa_olsztyn: dziękuję za ciepłe słowa, jak teraz sobie przeczytałem co napisałem to odniosłem wrażenie ze zwalam winę na sprzęt.
Paenka: tam naprawdę jest bardzo ładnie .. ale strasznie gorąco i nudno na dłuższą metę. Większość mieszkańców mieszka poza wyspą a tylko na sezon turystyczny przeprowadza się na Santorini i otwiera jakąś działalność. Dziękuję za komentarz
tomek1906: Ja na szczescie juz po połknięciu bakcyla focenia i z lustrzanką tam byłem.. ale jak teraz pzreglądam fotki to bym pojecahł tam na wasnie 2 -3 dni z lapem i szklarnią.. myslę że dużo lepsze efekty by mi się udało uzyskać. Dziękuję za komentarz.
piotrek72t: to fakt ze zdjęcia robione były w okolicach południa i niestety są wyprane z kolorów - tak jak wspomniałem miałem mało czasu i niestety nie ja porę dnia wybierałem. Co do ciasnego kadru na 5 - faktycznie gdyby było wiecej z prawej strony zdjęcia by "bardziej oddychało". Dziekuje za oceny.![]()
60D + 400D(BG-E3) + macro-kit + T17-50 2.8 + C50/1.8 + C85 1.8 + T55-200 + Samyang 8mm FishEye + 580 EX II + YN565EX + YN560 II + Phottix Strato II Multi + pomniejsze gadżety
#1 fajna - reszta to takie lepsze turystyczne ;]
zazdroszczę wycieczki
Dzięki za posty. "Lepsze turystyczne" - to ja zwracam uwagę na lepsze.. hehehe ... a ze turystyczne to jak najbardziej w końcu turystą byłem ...
Pozdrawiam.
60D + 400D(BG-E3) + macro-kit + T17-50 2.8 + C50/1.8 + C85 1.8 + T55-200 + Samyang 8mm FishEye + 580 EX II + YN565EX + YN560 II + Phottix Strato II Multi + pomniejsze gadżety