Pokaż wyniki od 31 do 40 z 59

Wątek: Uszczelnienia w dslr - temat ogólny

Widok wątkowy

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grisha Zobacz posta
    Jeżeli zmiana systemu nie wchodzi w grę to ten gadżet czy inne temu podobne powinny skutecznie rozwiązać tanio (pod pryzmatem zmiany systemu) i dobrze twór problem.
    nie musze odpowiadac, ze komfort takiego rozwiazania jest do czterech liter?

Ja po prostu uważam, że jedno czy nawet kilku setno-osobowa wojna z Canonem nic nie da, tym bardziej na Canon-Board Gdyby kilka tys użytkowników wysłała maila z prośbo-narzekaniem na uszczelki argumentując, że konkurencja ma to MOŻE by ktoś w C by się tym przejął w inny sposób jak spamem na skrzynkę.
    mysle, ze takie dyskusje moga chociaz uswiadomic niektorym, ze to nie jest wcale tak, ze uszczelek nie bylo, nie ma i nigdy nie beda potrzebne. i to z czasem moze jakos wplynac na Canona, bo oni wbrew pozorom badaja rynek.

a ze z wprowadzaniem usprawnien uzytkowych sa predcy jak radzieccy szachisci... ??:

Tutaj przychodzi kwestia finansowa i na pewno nigdy u nikogo nie będzie dobrze i tanio, a co najwyżej dobrze. Czy taki sprzęt jest w C czy w innym systemie (na miarę twoich potrzeb) to już nie chcę się wgłębiać.
    ale caly czas ocieramy sie o problem, ze te gowniane gumki kosztuja smieszne pieniadze. rownowartosc 3 kropelek taniego sake czy kilku ziarenek ryzu

Pogdybajmy sobie...
    (...)
    widze ta racje i rozumiem ten problem. tylko to sie wszystko rozbija o realia. Pentax dal uszczelki od K10D, Nikon od D200, a to nie sa korpusy na istotnie wyzsza polke niz xxD. a juz na pewno nie od 5D. i o ile jeszcze w przypadku Pentaksa mozna by stwierdzic: "no i jak na tym skonczyli" o tyle Nikon widocznie nie natknal sie na takie problemy z uznawaniem roszczen. wiec chyba bym tego specjalnie nie demonizowal

Nie mniej jednak na uszczelki bym się nie obraził, ale czy bym z nich korzystał? W sumie to nie, bo nadal bym o sprzęt dbał, lecz prawdopodobnie byłby on wewnątrz czystszy niż to ma miejsce w nieuszczelnionych korpusach.
    moim zdaniem to z uszczelek sie nie korzysta aktywnie. one zwyczajnie daja Ci spokoj przy wyjsciu w mokrych warunkach. tak jak ktos ladnie napisal - xxxD czy xxD najczesciej sobie radza z duza wilgocia i kontaktem z woda - ale niestety "najczesciej" to tylko prawie "zawsze" - a prawie robi wielka roznice...

z mojego punktu widzenia to z uszczelkami jest jak z ubezpieczeniem komunikacyjnym. nigdy nie mialem wypadku drogowego, ale tak czy siak place ubezpieczenie (w tym dobrowolne od dodatkowych szkod) dla zwyklego swietego spokoju. zepewne nic mi sie za kolkiem przez dlugi czas nie wydarzy, ani mi nie porysuja karoserii czy wybija szyb - niemniej, potencjalne straty tytulem ewentualnego zdarzenia sa znacznie wieksze niz te skladki. proste
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 04-09-2008 o 10:09
    www albo tez flickr

Uprawnienia umieszczania postów