Protestujcie ostrzenie w trybie LV (detekcja krawędzi) .. bo chyba coś pogrzebali i to naprawdę konkretnie bo u mnie działa znacznie szybciej ...
Może nie tak jak normalny AF ale już jakoś znacznie szybciej ....
Protestujcie ostrzenie w trybie LV (detekcja krawędzi) .. bo chyba coś pogrzebali i to naprawdę konkretnie bo u mnie działa znacznie szybciej ...
Może nie tak jak normalny AF ale już jakoś znacznie szybciej ....
5D MK2, 450D, 10-22/3.5-4.5, 28/1.8, 50/1.4, 100 L IS, 70-200/4 L IS, 24-105/4 L IS, 18-55 IS, Kenko 1,4x, Metz 58 AF-1 i inne
100 2.8 macro - sprzedam
Zaperzanie sie to byl dowcip...jakbym dal:-D to by wygladalo ze mam psychoze maniakalno-depresyjna...to znaczy owszem mam, ale obecnie w remisji. :neutral:
Jezeli to 2GB to pozostalosc z przeszlosci to chyba z markow II gdzie kiedys ponoc byly jakies problemy.
Teraz na dpreview znalazlem watek, gdzie kazdy sie chwali jak wielka karta updatowal firmware (do 16 MB).
Zaraz sprawdze ten AF. Ale nie wierze, ze szybszy.
Witam
Dokonałem upgrade do nowszej wersji z karty SDHC 4Gb - wszystko ok, trochę zastanawiałem się czy nie zrobić tego z karty SD - ale skoro aparat obsługuje ...... wiec aparat przeżył.![]()
a jednak, zmieniło się w menu "style obrazu"
- standard 3 0 0 0
- portrety 2 0 0 0
- krajobrazy 4 0 0 0
- naturalny 0 0 0 0
- dokładny 0 0 0 0
ma ktoś może ustawienia z przed upgrade? - bo teraz ta zakładka trochę straciła sens - wiem - wiem.... że lepiej bez korekcji ale czasami na szybkiego dobrze jest skorzystać z ustawień definiowanych a obecne ustawienia domyślne zmieniły się.
Ja mam jeszcze ciekawaszą zmianę. Nazwy zdjęć wygladają u mnie teraz tak:
logo prgramu związanego z plikiem (u mnie Irfanview)_MG_xxxx, a nie jak
kiedyś:logo programu związanego z plikiem (u mnie Irfanview)IMG_xxxx
czyli "I" zostało zastąpione podkreśleniem "_", nie wiem po co, a może to tyko u mnie?
Chciałem wgrać poprzedni firmware z ciekawości czy nazwy wrócą do starego wyglądu ale nigdzie nie mogę znaleźć poprzedniej wersji. Na stronie Canona jest tylko ta ostatnia. Może ktoś zna miejsce wersji 1.0.4 w sieci?
Pozdrowienia, swnw.
Kamień spadł mi z serca, przepraszam za zamieszanie i dziękuję za szybką reakcję. Rzeczywiście zmiana na Adobe RGB zbiegła się z upgradem firmware co umknęło mojej uwadze.
Pozdrowienia, swnw.