Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: 450d - Nowy firmware 1.0.9

Mieszany widok

Coś już napisał
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Canon wydaje sie zyczyc sobie karty SD do 2GB, ale mnie nikt nie bedzie dyktowal jakiej karty uzyc, tylko dlatego ze jest producentem sprzetu. Nie posiadajac takiej karty uzylem 4GB SDHC i wszystko poszlo gladko.

Co nie znaczy, ze u kogos karta SDHC firmy "Happy Golden Dragon" nie uruchomi algorytmu samozniszczenia aparatu, wiec na wlasna odpowiedzialnosc ....
    Kto nie ryzykuje ten nie jedzie....
    Instrukcja upgreadu jest chyba dość uniwersalna (i dawno nie aktualizowana) i dotyczy także starszych modeli Canona, w których obsługa kart > 2GB może byc problemem.

IMHO odpalenie procedury upgreadu z kartą większą niż 2GB w aparacie bez obsługi SDHC będzie jedynie skutkowało tym, że aparat nie zobaczy karty -> a więc nie odpali procedury wymiany softu. Nic nie powinno się stać. Ale ryzyko spoczywa na ryzykującym. W instrukcji wiszącej na stronie Canona jest napisane wyraźnie jakiej pojemności karty można użyć do omawianej operacji.

Bywalec Awatar noeee
    Miasto
    Wrocek

Domyślnie

Protestujcie ostrzenie w trybie LV (detekcja krawędzi) .. bo chyba coś pogrzebali i to naprawdę konkretnie bo u mnie działa znacznie szybciej ...
    Może nie tak jak normalny AF ale już jakoś znacznie szybciej ....
    5D MK2, 450D, 10-22/3.5-4.5, 28/1.8, 50/1.4, 100 L IS, 70-200/4 L IS, 24-105/4 L IS, 18-55 IS, Kenko 1,4x, Metz 58 AF-1 i inne
    100 2.8 macro - sprzedam

Miasto
    Dębica

Domyślnie Upgradre SDHC

Witam
    Dokonałem upgrade do nowszej wersji z karty SDHC 4Gb - wszystko ok, trochę zastanawiałem się czy nie zrobić tego z karty SD - ale skoro aparat obsługuje ...... wiec aparat przeżył.

Miasto
    Dębica

Domyślnie

a jednak, zmieniło się w menu "style obrazu"

• standard 3 0 0 0
    • portrety 2 0 0 0
    • krajobrazy 4 0 0 0
    • naturalny 0 0 0 0
    • dokładny 0 0 0 0

ma ktoś może ustawienia z przed upgrade? - bo teraz ta zakładka trochę straciła sens - wiem - wiem.... że lepiej bez korekcji ale czasami na szybkiego dobrze jest skorzystać z ustawień definiowanych a obecne ustawienia domyślne zmieniły się.

Początki nałogu

Domyślnie

Kamień spadł mi z serca , przepraszam za zamieszanie i dziękuję za szybką reakcję. Rzeczywiście zmiana na Adobe RGB zbiegła się z upgradem firmware co umknęło mojej uwadze.

Pozdrowienia, swnw.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swnw Zobacz posta
    Kamień spadł mi z serca , przepraszam za zamieszanie i dziękuję za szybką reakcję. Rzeczywiście zmiana na Adobe RGB zbiegła się z upgradem firmware co umknęło mojej uwadze.

Pozdrowienia, swnw.
    Żaden problem, nie jesteś pierwszy i pewnie nie ostatni ;-)
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów