Strona 8 z 11 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 110

Wątek: Zeissy z mocowaniem EF

sv
    Guest

Domyślnie

nie wiem, czy ta 21 jedynka to jest TA 21, ale jeżeli tak jest to ją kupuję. Po co mi af skoro podobno af w nowym 5d nie działa :-)

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Tamta 21 miała chyba f3.5, szczerze powiedziawszy. Nie sądzę jednak, aby ta była gorsza niż tamta.

sv
    Guest

Domyślnie

dzięki Wini; to jednak TEN! już stoję w kolejce :-) czy ktoś chce kupić 16-35 v 1 :-)

pantarej
    Guest

Domyślnie

distagon może okazać się moim pierwszym szerokim szkłem do landszaftu, z którego będę w pełni zadowolony. czekam niecierpliwie.

sv
    Guest

Domyślnie

Kto w Polsce sprzedaje Zeissa?

Początki nałogu Awatar Wini
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Kto w Polsce sprzedaje Zeissa?
    http://www.zeiss-foto.pl/?/content/czytaj/dystrybucja
    Wini

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Jest i kolejny.
    Distagon T* 3.5/18
    http://www.dpreview.com/news/0903/09...5_18_canon.asp
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

No i jest 21mm z "właściwym" mocowaniem.
    Carl Zeiss Distagon 21 mm f/2,8 - wersja ZE
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cuda, cuda...
    18-ka wydaje mi się sensowniejszym zakupem od jaśniejszego 21mm, choć mogę sobie wyobrazić sytuacje gdzie taki jasny szeroki kąt byłby przydatny.
    A teraz poproszę jeszcze 35mm/2.0 - już jest na wszystkie inne mocowania... BŁAAAAGAAAAM! Nie będe musiał kupować eLki...
    Co do setki macro, to wydaje mi się po samplach że najnowsza eLka spoko sobie poradzi i raczej tu bym szedł w Canona...
    Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
    3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE

Strona 8 z 11 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów