nie wiem, czy ta 21 jedynka to jest TA 21, ale jeżeli tak jest to ją kupuję. Po co mi af skoro podobno af w nowym 5d nie działa :-)
nie wiem, czy ta 21 jedynka to jest TA 21, ale jeżeli tak jest to ją kupuję. Po co mi af skoro podobno af w nowym 5d nie działa :-)
Tamta 21 miała chyba f3.5, szczerze powiedziawszy. Nie sądzę jednak, aby ta była gorsza niż tamta.
distagon może okazać się moim pierwszym szerokim szkłem do landszaftu, z którego będę w pełni zadowolony. czekam niecierpliwie.
Kto w Polsce sprzedaje Zeissa?
Jest i kolejny.
Distagon T* 3.5/18
http://www.dpreview.com/news/0903/09...5_18_canon.asp
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
No i jest 21mm z "właściwym" mocowaniem.
Carl Zeiss Distagon 21 mm f/2,8 - wersja ZE
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Cuda, cuda...
18-ka wydaje mi się sensowniejszym zakupem od jaśniejszego 21mm, choć mogę sobie wyobrazić sytuacje gdzie taki jasny szeroki kąt byłby przydatny.
A teraz poproszę jeszcze 35mm/2.0 - już jest na wszystkie inne mocowania... BŁAAAAGAAAAM! Nie będe musiał kupować eLki...
Co do setki macro, to wydaje mi się po samplach że najnowsza eLka spoko sobie poradzi i raczej tu bym szedł w Canona...
Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE