10. co moge powiedziec swietne
10. co moge powiedziec swietne
Hmm, to ja jestem skonfudowany, bowiem 10-tka jest dla mnie bardzo słaba...
10 ma prawie nieziemski krajobraz, bardzo do mnie przemawia, dala o sobie znac moja slabosc do Rohaczy![]()
OK, rozumiem wasze zachwyty nad górami, ale dla kogoś kto tam nigdy nie był i ocenia po prostu zdjęcie #10, to uważam że zdjęcie jest naprawdę słabe.
Niebo jest ucięte tuż ponad szczytem, ten szczyt tam zupełnie się nie mieści, niebo tak właściwie nie ma żadnej definicji, a szkoda widać że mogło wyglądać okazale. Zamiast nieba na które powinny być cały akcent to mamy zwalisty dół bez żadnych istotnych elementów.
Żadnego punktu zaczepienia, żadnych linii. Po prostu zupełny monotonny chaos w dolnej 1/3 zdjęcia.
Może dla kogoś kto tam był tysiąc razy i zainwestował w to miejsce swoje emocje, to zdjęcie do niego przemawia. Ale w takim razie wy oceniacie miejsce, a nie zdjęcie.
Ja natomiast oceniam samo zdjęcie. I ono jest według mnie nieudane.
przenoszę , dzięki za komentarze. Jakoś inaczej to chciałem pokazać dlatego taki kadr , niektórym może sie podobać , niektórym nie.
11.Panoramka z Gąsienicowej
+ większa wersja
http://img851.imageshack.us/img851/2...trypanogas.jpg
Ostatnio edytowane przez www ; 29-09-2011 o 12:16
Tatry, Tatry ach te Tatry. Oglądając te foty to jeszcze bardziej tęsknie za nimi.
Co prawda Tatry "live" są duuuuuużo lepsze niż te z photoshopa.
Nad tym najbardziej ubolewam. Zdjęcie nie ma być ładne dla tych co nie widzieli tego co w kadrze tylko dla tych co to widzieli. To tak jakby zrobić zdjęcie "czarnego stawu pod Rysami" z Rys tak aby wyglądał na błękitny![]()
Ostatnio edytowane przez adamires ; 09-10-2011 o 21:48
Wcale bym się nie zdziwił.To tak jakby zrobić zdjęcie "czarnego stawu pod Rysami" z Rys tak aby wyglądał na błękitny
B,często patrząc na to co natura potrafi mruczę do się:Gdybym teraz zrobił zdjecie to itak by mi nikt w te kolory nie uwierzył![]()