Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 53

Wątek: Martwe piksele w monitorach LCD

Dopiero zaczyna

Domyślnie

to i ja coś dodam
    piec dni temu stałem się posiadaczem eizo s2231W i niestety wczoraj pojawiły mi się dwa subpiksele czerwone. Jestem trochę zły hm... nawet nie trochę bo wykładając 2,5 tyz na monitor myślałem że choć to mnie ominie. Myślę że 4 dni użytkowania to trochę za mało aby zajeździć taki monitorek.

Oczywiście wiem że Eizo mi nic z tym nie zrobi bo po co szlak mnie tylko trafia że wydałem tyle kasy i mam monitor hm .... z takimi samymi wadami jak bym kupił za połowę ceny?

Na pocieszenie pozostaje tylko jakość obrazu bo jest niesamowita ale czy kupując monitor za średnio 2 razy więcej niż ekrany konkurencji nie możemy wymagać tego aby były one OK w 100% a nie w 99%?

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jeezu, od 2 miesięcy mam Eizo CG222W i nie mam bladego pojęcia, czy ma jakieś uszkodzone pixele. Poważnie! Jeśli zacznie mi się coś rzucać w oczy przy normalnej pracy, to się zainteresuję, ale codzienne przyglądanie się z lupą monitorowi w poszukiwaniu uszkodzeń to jakiś horror.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chodus Zobacz posta
    to i ja coś dodam
    piec dni temu stałem się posiadaczem eizo s2231W i niestety wczoraj pojawiły mi się dwa subpiksele czerwone. Jestem trochę zły hm... nawet nie trochę bo wykładając 2,5 tyz na monitor myślałem że choć to mnie ominie. Myślę że 4 dni użytkowania to trochę za mało aby zajeździć taki monitorek.
    Jesteś pewien, że nie było ich od początku ? Mi nie świeci od nowości jeden subpiksel (jedna trzecia piksela, bodaj czerwona), no ale to z lupką w ręku znalazłem, w normalnej pracy nie widać.

Subpiksel ci świeci na czerowo czy cały piksel ? Jesli cały piksel, to moze sie rzucac w oczy na bialym tle, ale subpiksel to nie powinien..
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Dopiero zaczyna

Domyślnie

widzisz nie przeglądałem z lupa monitora ale akurat te badziewie wyskoczyło mi gdzie w pracy najczęściej wciskam przycisk myszką

no cóż szkoda tylko
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    W sumie są dwa
    Jeden jest cały czerwony - i ten mnie najbardziej wkurza bo właśnie jest na przycisku potwierdź najczęściej klikanym

a drugi taki 1/3 na czerwono

Myślę że pojawiły się wczoraj bo prace wykonuje codziennie i codziennie klikam to samo a dopiero wczoraj rzucił mi się w oczy

szczęście że nie jest to środek ekranu a tak mniej więcej 5 cm od krawędzi prawej i dolnej
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    /---------------------/
    Po kontakcie z serwisem eizo - monitor ma zostać do nich odesłany i ma zostać naprawiony - jak to powiedział Pan z serwisu dwa subpiksele wystarczą do reklamacji.
    Ostatnio edytowane przez chodus ; 25-11-2008 o 12:12 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No ja mogłem swojego z jednym reklamować, ale szkoda zachodu.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Kurde nie rozumiem
    Zapłaciłeś za coś hm może jak dla ciebie nie dużo pieniędzy nie chcesz mieć sprawnego modelu? Przecież istnieją modele chyba bez bad pikseli np mój kolega ma właśnie eizo i bez żadnych martwych pikseli.

Serwis bynajmniej tak mi powiedzieli że załatwiają naprawę w przeciągu jednego dnia. to nie wiem jaki tu jest wielki zachód - spakować i wysłać?

Wolę go sobie wysłać i mieć nadzieję że otrzymam model wolny od wad i będę w pełni szczęśliwym posiadaczem.

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Przecież istnieją modele chyba bez bad pikseli np mój kolega ma właśnie eizo i bez żadnych martwych pikseli.
    Może nie tyle modele, co egzemplarze. Ale też to nie jest tak, bo pixel może się popsuć w trakcie zupełnie normalnej eksploatacji. Otrzymanie na dzień dobry "czystego" niewiele gwarantuje. Własciwie, to nie gwarantuje niczego.

Serwis bynajmniej tak mi powiedzieli że załatwiają naprawę w przeciągu jednego dnia. to nie wiem jaki tu jest wielki zachód - spakować i wysłać?
    Po pierwsze, to zapoznaj się ze znaczeniem słowa "bynajmniej" bo używasz go bez sensu. Ale to tylko taka drobna uwaga przy okazji. Natomiast dla mnie byłoby jednak zbyt wielkim zachodem. Szkoda mi czasu.
    Poza tym producent deklaruje maksymalną dopuszczalną liczbę uszkodzeń pixeli. Kupując monitor dobrze się z tym zapoznać, żeby potem nie czuć rozgoryczenia. Np. tutaj: http://www.eizo.pl/pl/defekty_paneli...13409d4a102b95

Wolę go sobie wysłać i mieć nadzieję że otrzymam model wolny od wad i będę w pełni szczęśliwym posiadaczem.
    ... przez jakiś czas.

Można tak, można tak. Jak kto woli.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Dopiero zaczyna

Domyślnie

hm.. wiesz jak nie wiedziałem że mam bo może były wcześniej ale nie sądzę - myślę że powstały właśnie po kilku dniach (dokładnie 4) użytkowania to teraz mój wzrok cały czas pada na te dwie czerwone kropki - co mnie wkurza

Trzeba szukać tego grala - bo za to się płaci.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Kurde nie rozumiem
    Zapłaciłeś za coś hm może jak dla ciebie nie dużo pieniędzy nie chcesz mieć sprawnego modelu?
    To do mnie pytanie ? Jeśli tak, to już napisałem, że jeden subpiksel mi zupełnie nie przeszkadza, a wysyłka do serwisu to już jakiśtam dyskomfort Poza tym dziwię się Eizo, że akceptują takie pojedyncze sprawy, skoro monitory, które oferują mogą mieć określoną ilość wadliwych pikseli.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Skoro już robicie statystyki, to po przepracowaniu 999h (właśnie sprawdziłem) nie mogę się dopatrzeć ani jednego hota/deada czy też subpiksela. S2231W.
    A monitor był kupiony "podejrzanie tanio" ;-)

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów