Pokaż wyniki od 1 do 10 z 53

Wątek: Martwe piksele w monitorach LCD

Mieszany widok

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Osobiscie widziałem juz spora ilosc egzemplarzy eizo(z wysokiej półki seria CG , CE) z subami co jest dla mnie sprawa zenującą, zreszta ostatnio eizo cos sie ze mna nie lubi. W moim CE24W sypła sie płyta głowna.....własnie oddałem go do servisu i czekam na "wyrok"
    Ostatnio edytowane przez towersivy ; 01-09-2008 o 21:18

Coś już napisał Awatar Novaro

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez towersivy Zobacz posta
    Osobiscie widziałem juz spora ilosc egzemplarzy eizo(z wysokiej półki seria CG , CE) z subami co jest dla mnie sprawa zenującą, zreszta ostatnio eizo cos sie ze mna nie lubi. W moim CE24W sypła sie płyta głowna.....własnie oddałem go do servisu i czekam na "wyrok"
    Ciekawe co na to eksperci Czornyj czy Tom01

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Novaro Zobacz posta
    Ciekawe co na to eksperci Czornyj czy Tom01
    Expert niewiele tutaj pomoze bo do ogólnej sprawnosci niewiele to wnosi z punktu widzenia producenta, nie chce przekrecic serii numerka ale wiem od swojego zaufanego sprzedawcy peryferii komputerowych ze suby i dedy to u eizo jakas plaga.....jak bede sie z nim widział to podpytam o jaka serie dokładnie chodzi.

Co do przebiegu.....hmmm kupiony był w lutym 2007 - chodzi srednio po 6-7 godzin dziennie przez 5 dni w tygodniu, wiec za bardzo to sie nie napracował, choc sprzet uwazam za naprawde dobry a to ze sie płyta uwaliła.....wszystko sie psuje taki urok rzeczy martwych. Choc servis bardzo oki jutro maja mi powiedziec czy sie wyrobia do konca tygodnia (czesci sic! ) oby sie udało bo cos nie moge przyzwyczaic wzroku do zastepczej 19tki tez eizo

Pzdr.

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez towersivy Zobacz posta

A po jakim przebiegu Ci się sypła ta super maszynka ?

W biurze mam od dawna zwykłą iiyamę i zero problemów z pikselami.
    Dopiero czytając tutejsze wątki dowiedziałem się o kłopotach z martwymi pikselach, co potem sam przećwiczyłem na przykładzie Eizo S2201W.

Nb. przyznam się, że przez chwilę wahałem się, czy nie spróbować przyzwyczaić się i polubić tego jednego martwego subpiksela, bo był dosyć
    ładny, taki niebieski.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Uprawnienia umieszczania postów