Pozdrawiam
Łukasz Bakuła
„Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski
Trzymam kciuki za ten pomysł. Od dawna się zastanawiałem dlaczego nie ma takich kompaktów dla wymagających - odpowiedników dawnych dalmierzy. A tu proszę: najpierw 4/3 a teraz APS-C. Jak tylko szkiełka będą sensowne a matryca nie będzie odstawała od średniej rynkowej, to chętnie się zaopatrzę w takie coś (na przykaład ze szkiełkiem 24/4 i 60/2,8 macro, mniam) do noszenia na codzień ze sobą.
Canon 400D | Canon 10-22 USM | Sigma 30/1.4 EX |Speedlite 380 EX | fajny statyw, polary marumi DHG, a do tego
Pentax MX x2 | SMC 24/2,8 | SMC-M 50/1.7 | SMC-M 35/2 | Printzflex 80-200
Trochę takie przechwałki. Szkoda że nie zapowiedzieli co zrobią w roku 2230.
Mnie to wygląda tak jakby się obudzili z ręką w nocniku, bo ktoś ich ubiegł z ich własnym pomysłem. Co nie zmienia faktu że z taką machiną marketingową jaką ma samsung mogą ostro zawalczyć.
Może się stworzyć fajny segment aparatów.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Na pewno zrobią reducję i będzie można podpinać Pentax-K, jeśli tak to pentaxiarze będą mieli powody do radości. Swoją droga dziwne, że wcześniej nikt nie wpadł an pomysł wykopania z grobu 'dalmierzowców'
Wpadł Epson. No i Leica...Swoją droga dziwne, że wcześniej nikt nie wpadł an pomysł wykopania z grobu 'dalmierzowców'
Zwolennik ekumenizmu sprzętowego
A gdzie tu dalmierzowce? Bo ja nie tego...no to jest "no capisco"![]()
To hybryda z wymiennym obiektywem. Hybrydy są od lat np. Minolta Dimage 7i i podobne. Tyle, że do tej pory nie miały wymiennych obiektywów. Dokładają bagnet i tyle. Wszystkie wady hybrydy pewnie i tak pozostaną chociaż czas "powłóczenia" (opóźnienia) obrazu pewnie spadł znacznie od pierwszych hybryd.
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.
Taa, Leica, Sigma, tylko że z ofertą dla beneficjentów toto-lotka. To to (nie totolotek) powinno być cenowo pomiędzy kompaktami, a lustrami i to tymi najtańszymi raczej.
Ja sobie wyobrażam, że to będą aparaty w zamyśle podobne do dalmierzowców. Małe, szybkie i (przynajmniej niektóre) z wizjerem lunetkowym, a nie krowy pokroju d7i. Ale mogę się mylić.
Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 02-09-2008 o 10:23
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.