Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Wątek: "Lustrzanki" bez luster od Samsunga

Uzależniony Awatar bakulik
    Miasto
    Rumia

Domyślnie "Lustrzanki" bez luster od Samsunga

Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Bywalec Awatar Poohutch
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Trzymam kciuki za ten pomysł. Od dawna się zastanawiałem dlaczego nie ma takich kompaktów dla wymagających - odpowiedników dawnych dalmierzy. A tu proszę: najpierw 4/3 a teraz APS-C. Jak tylko szkiełka będą sensowne a matryca nie będzie odstawała od średniej rynkowej, to chętnie się zaopatrzę w takie coś (na przykaład ze szkiełkiem 24/4 i 60/2,8 macro, mniam) do noszenia na codzień ze sobą.
    Canon 400D | Canon 10-22 USM | Sigma 30/1.4 EX |Speedlite 380 EX | fajny statyw, polary marumi DHG, a do tego
    Pentax MX x2 | SMC 24/2,8 | SMC-M 50/1.7 | SMC-M 35/2 | Printzflex 80-200

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Trochę takie przechwałki. Szkoda że nie zapowiedzieli co zrobią w roku 2230 .
    Mnie to wygląda tak jakby się obudzili z ręką w nocniku, bo ktoś ich ubiegł z ich własnym pomysłem. Co nie zmienia faktu że z taką machiną marketingową jaką ma samsung mogą ostro zawalczyć.
    Może się stworzyć fajny segment aparatów.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Może się stworzyć fajny segment aparatów.
    Otoz to. Nowy segment... Konkurencja dla luster to niestety bedzie marna z AF'em o osiagach kompakta. Zapedy maja, ale chyba w wypadku Samsunga majacego dobre uklady z Pentaxem nie tedy droga.
    ...

Uzależniony

Domyślnie

Na pewno zrobią reducję i będzie można podpinać Pentax-K, jeśli tak to pentaxiarze będą mieli powody do radości. Swoją droga dziwne, że wcześniej nikt nie wpadł an pomysł wykopania z grobu 'dalmierzowców'

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Swoją droga dziwne, że wcześniej nikt nie wpadł an pomysł wykopania z grobu 'dalmierzowców'
    Wpadł Epson. No i Leica...
    Zwolennik ekumenizmu sprzętowego

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

A gdzie tu dalmierzowce? Bo ja nie tego...no to jest "no capisco"

To hybryda z wymiennym obiektywem. Hybrydy są od lat np. Minolta Dimage 7i i podobne. Tyle, że do tej pory nie miały wymiennych obiektywów. Dokładają bagnet i tyle. Wszystkie wady hybrydy pewnie i tak pozostaną chociaż czas "powłóczenia" (opóźnienia) obrazu pewnie spadł znacznie od pierwszych hybryd.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Początki nałogu Awatar Juriko

Domyślnie

Taa, Leica, Sigma, tylko że z ofertą dla beneficjentów toto-lotka. To to (nie totolotek ) powinno być cenowo pomiędzy kompaktami, a lustrami i to tymi najtańszymi raczej.

Uzależniony

Domyślnie

Ja sobie wyobrażam, że to będą aparaty w zamyśle podobne do dalmierzowców. Małe, szybkie i (przynajmniej niektóre) z wizjerem lunetkowym, a nie krowy pokroju d7i. Ale mogę się mylić.

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    Ja sobie wyobrażam, że to będą aparaty w zamyśle podobne do dalmierzowców. Małe, szybkie i (przynajmniej niektóre) z wizjerem lunetkowym, a nie krowy pokroju d7i. Ale mogę się mylić.
    Piszą o hybrydach i live view...

Ktoś z dyskutantów na forum na optycznych walnął o dalmierzowcach i co poniektórzy powtarzają

Cytat:...
    zostaną pozbawione lustra i będą wykorzystywać elektroniczny wizjer oraz system Live View...
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 02-09-2008 o 10:23

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów