Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Pomocy znikające zdjęcia

Domyślnie Pomocy znikające zdjęcia

Witam
    mam problem w 350D przy zminie obiektywu znikaja mi wcześniej zrobione zdjęcia,oczywiście nie wszystkie tylko ostatni katalog,karta pamieci to
    pretec 233x 4 GB
    z góry dziękuje za pomoc

Bywalec
    Miasto
    Wrocław Wsie Pole

Domyślnie

format karty ?
    DAS APARAT

Początki nałogu Awatar Hellfire
    Miasto
    Koniaków

Domyślnie

Przy zmianie obiektywu? A to ma coś wspólnego ze sobą? Coś mi się wierzyć nie chce.

Początki nałogu Awatar preinwher
    Miasto
    Zakopane

Domyślnie

mam 350-kę ale o takiej przypadłości nie słyszałem. Może tak jak radzi ukA zrobić formatowanie karty...
    Canon eos 5d - ef 17-40 mm f/4L - ef 85 mm f/1.8 - ef 70-200 mm f/2.8 L IS - 430 EX
    http://www.waldemarlach.iportfolio.pl/

Przeszukaj forum http://maciejko.net/cbsearch/

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hellfire Zobacz posta
    Przy zmianie obiektywu? A to ma coś wspólnego ze sobą? Coś mi się wierzyć nie chce.
    Nie pamiętam już jak to w 350D było ale np. w 5D każde odłączenie/podłączenie obiektywu powoduje aktywowanie się LEDa od zapisu na kartę. Nawet jeżeli aparat jest OFF. 40D już się tak nie zachowuje.
    Więc możliwe, że aparat się wybudza wtedy i uaktualnia dane na karcie. Jeżeli z nią jest jakiś problem to może się nie udawać, stąd straty.
    .

Awatar kruchy701
    Miasto
    Sulęcin ( lubuskie )

Domyślnie

Hey! Zmieniałem obiektywy dziesiątki razy i nigdy nic takiego nie miało miejsca! Moje karty to San Disc 1 GB i 2GB extreme III. Czy próbowałeś z inną kartą?

Awatar kruchy701
    Miasto
    Sulęcin ( lubuskie )

Domyślnie

dr11 - sprawdziłem i w 350 nic takiego nie ma miejsca. Gdzieś kiedyś czytałem o problemach z kartą 4 GB. Tylko jakie body i jaka karta konkret. to zabij nie pamiętam - może ktoś coś ???

Domyślnie

Witam i dziękuje wszystkim za uzyskane odpowiedzi.niestety dla tych co nie wieżą to ostatnio byłem w tatrach i robiłem zdjęcia przy zmianie szkła znikneło mi ostatnie 35
    zdjęć,próbowałem odzyskać je za pomocą programu do odzyskiwania nic z tego niema
    zdjęć,kartę formatowałem kilka razy.
    Być może jest problem z kartą,jeżeli wyciągne karte przed zmianą szkła,wszystko ok
    ale denerwuje mnie wyciąganie karty przy każdej zmianie.

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Sprawdź czy to się dzieje też na innej karcie. Jeśli nie to po prostu karta do kosza. Jeśli tak to uszkodzony, niestety, aparat bo normalne to nie jest.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Początki nałogu Awatar stratus
    Miasto
    Warszawa/Ochota czasem Hajnówka:)))

Domyślnie

Duże prawdopodobieństwo że to Pretec - widziałem przypadek kiedy ta karta w ciągu jednej nocy rozładowywała akumulator w aparacie. Oczywiście wyłączonym aparacie. Po zmianie karty wszystko wróciło do normy.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów