Mam pytanie natury technicznej odnosnie tego dekielka. Zakupilem do swojego S5 oryginalny zestaw o symbolu LAH-DC20, na ktory sklada sie tubus LA-DC58E oraz oslona przeciwsloneczna LH-DC40. I to na pewno oryginalny na 100%, na pudelku (i na nim samym) pisze "Made in Japan", a nie "China" czy "Taiwan". Piszesz, ze mozna dopasowac dekielek. Czy mozesz nieco rozszerzyc informacje o dekielku? Zapewniam, ze do LAH-a fabryczny dolaczony do S5 tez nie pasuje. Zas sam LAH nie jest wyposazony w zaden dekiel, to tylko tubus i dokrecana do niego oslona przeciwsloneczna. Gdzie mozna dopasowac dekiel pasujacy (najlepiej do oslony LH-DC40 (tylko tam jest narastajace rozszerzenie, nie wiem jak na to ma pasowac oslona) ostatecznie pasujacy do LA-DC58E.
Niestety mieszkam w malej miescinie i taki dekiel musze sprowadzac droga internetowa. Dlatego raczej odpada lazdenie po duzych sklepach fotograficznych i dopasowywanie dekielkow. tego po prostu nie ma, moje sklepy sprzedaja tylko aparaty a nie akcesoria fotograficzne.