tutaj (nie)stety musze Ci przyznać rację, bo sam teraz czytając specyfikację S5 nie udalo mi się tego znaleźć, choc ciągle mi chodzilo po glowie, że gdzieś ta kwestia byla poruszana. być może chodzilo o to, iż pomimo udogodnień nadal brakuje tej funkcji.. Tak więc nie do konca jestem wiarygodny, ale...
Ty tez nie!
Co do lamp błyskowych nie jestem ich specjalnym zwolennikiem, choc im więcej o tym czytam, tym bardziej sie do nich przekonuję, tak więc dzięki za link, bo kolejne cenne informacje się napewno przydadzą.
Widać, że czytaleś o nowinkach Panasonica?w sumie bardzo ciekawa propozycja, bo jedyną wada na którą cierpia obecne duze kompakty (np Fujifilm S100 coś tam) to brak wymiennej optyki. niby ergonomia, wielkość, uklad przyciskow, meny itp stoja na bardzo wysokim poziomie, jednak nadal ograniczamy sie do jednego obiektywu. warto tez zauważyć, że obecne superzoomy nie należą do najmniejszych gabarytowo, o brak kompaktowości nie powinien nikt narzekać, bo nie jest ona wazna w tym segmencie , a i dodatokowe szklo by nie zaszkodziło. Ponadto poza imponującymi krotnosciami zoomów pamietajmy, że im wiekszy jest ten zoom tym ma więcej wad. tak więc zamiast kupowac aparat ze szklem o 20-krotnym zoomie lepiej kupić jeden z 5-krotnym i drugi z 4-krotnym, bo jak wiemy; jak cos jest do wszystkiego, to jest do niczego
no i w koncu obiektywy staloogniskowe nie miałyby prawa bytu, a jednak jest na nie spore zapotrzebowanie.
nie ma co sprawdzać. to tylko obrazek z mojego ava w pełnych rozmiarach, żeby łatwiej bylo Ci wróżyć:wink: Pzdr.