Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Canon S5 IS polecacie?

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez j-z Zobacz posta
    A tak juz na koniec, napisz mi, czy podczas riposty wygladales tak jak na Twoim zdjeciu? Powrozyc Ci z niego?
    Absolutnie. cieszyłem się wręcz, że zgodziles sie odpisac i sprostować niektore kwestie Ale idąc dalej w polemikę: Na forum Nikona bywam bardo często, nie wspominając o testach szkieł i aparatów na optycznych.pl, więc tego drugiego linku nawet nie muszę czytac, bo doskonale wiem co sie tam znajduje. IHMO pisanie subiektywnej opinii o aparacie wysuwając wnioski z testów, a tym bardziej podając go jako argument nie jest do konca najszczęśliwsze, gdyż testy obiektywów służą po to, aby te wady pokazać. Dajmy na ten przyklad dysorsję; w tescie wynosi ona (dla najkrotszej ogniskowej) -2,33%, co jest wartoscia sporą, jednak pytanie do Ciebie: jak często robiąc zdjecia w plenerze zdarzylo Ci sie narzekać na spore zniekształcenia? Jak juz jesteśmy przy tych aberracjach to zauważ, że w testach źle wypadła tylko aberracja chromatyczna, bo ze sferyczna nie jest tak fatalnie. Idąc dalej, aberracja chromatyczna dzieli sie na podłużna i poprzeczną, przy czym ta druga jest o wiele bardziej dokuczliwa (mam nadzieje, że wiesz dlaczego). Jednak żeby osiągnąć takie wartości znowu trzeba jej zrobić odpowiednie warunki:-) to tyle jesli chodzi o aberracje.

Nazwałem Twoja krytyke utyskiwaniem z bardzo prostego powodu: piszesz wlasna opinie narzekając na wady aparatu podpierając się testami z optycznych.pl choć faktycznie napisaleś o awaryjnosci aparatu, co moglo swiadczyć iż widziales go na oczy jednak wady fabryczne sie zdarzają, a Twoja opinia wygladala jakby w tym modelu była to regula, bo prawda nie jest, stąd moja odpowiedź. no i w koncu przyczepka do tych luster. musze się przyznac, że nie wiedząc o Twoich (nie oszukujmy się) imponujacych doświadczeniach z fotograwią i wieloletnia praktyką potraktowalem Cię troche z góry, za co bardzo przepraszam, bo wyglądałeś na kogoś myslącego że po zakupie lustrzanki będzie robił doskonałe zdjęcia (swoja drogą bardzo wiele osob tak mysli:-)) ponadto przypomnial mi się jeden wątek w którym świezo upieczony posiadacz Canona 450D po zrobieniu paru fotek w ciemnej piwnicy użalał się na forum, że jego aparat strasznie szumi i robi nieostre zdjęcia (nie wiedziec czemu tez Cie z nim skojarzyłem) Pzdr.

PS: Jesli uda Ci się zrobic kiedyś "doskonała fotę" to już możesz smialo zmieniać hobby:wink:

PS II: Ten gośc na moim avie to w adnym wypadku nie ja, tylko maskotka zespołu Disturbed (nie wiem czy znasz) http://download.wbr.com/disturbed/DIST_MAIN_COVER.jpg ale jesli chcesz to mozesz mi powróżyć, ciekawe co z tego wyjdzie

PS III: teraz napisalem Ci nieco okrojoną wersje mojego postu, bo oryginal byl nieco dłuższy, ale wystarczyła chwila nieuwagi, a post sie skasował i teraz mnie szlag trafił:grin:
    Ostatnio edytowane przez Slider ; 21-09-2008 o 14:19
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów